Terug naar overzicht Terug

Veel belangstelling voor afsluiting FC Emmen De Straat Op


Liefst honderd kinderen wisten hun weg naar stadion De Oude Meerdijk te vinden voor de afsluiting van FC Emmen De Straat Op. Op zondag 11 december sloot FC Emmen samen met alle deelnemers dit project af. In de voorgaande vijf weken kon er gevoetbald worden in verschillende dorpen en wijken in de gemeente Emmen. In Emmer-Compascuum, Zwartemeer, Schoonebeek, Angelslo, Bargeres en Emmermeer namen kinderen deel aan deze editie van FC Emmen De Straat Op. Met traditiegetrouw een afsluiting in het stadion van FC Emmen.


Finaledag
Een koude decemberochtend drukte de pret niet tijdens de finaledag. Alle kinderen mochten bij aanvang een plekje rondom de middencirkel zoeken om aandachtig naar het openingswoord van wethouder Pascal Schrik te luisteren. Daarna was het om 10.30 uur tijd voor de eerste drie locaties (Zwartemeer, Emmer-Compascuum en Schoonebeek) om af te trappen. In de middagsessie waren de locaties Angelslo, Bargeres en Emmermeer aan de beurt. Naast de voetbalwedstrijden waren er ook allerlei andere activiteiten zoals een stormbaan, voetbaldarts en unihockey. Ouders, verzorgers en opa en oma’s keken trots toe hoe de kinderen fanatiek in beweging waren.

Om de dag goed af te sluiten maakten de kinderen een gezamenlijke groepfoto op het veld. Daarnaast gingen ze niet met lege handen naar huis en ontving elke deelnemer een FC Emmen-goodiebag met daarin een eigen FC Emmen De Straat Op-certificaat! 

Projectleider Marcel Sulmann blikt terug op een geslaagd project: “Wij organiseren al een aantal jaar dit project in de gemeente Emmen in samenwerking met M&GEZOND!. Ook dit jaar hebben veel kinderen zich opgegeven. Hier zijn we natuurlijk enorm blij mee en we hopen ook de komende jaren dit project voort te zetten hier in de gemeente”, aldus Sulmann.