Terug naar overzicht Terug

Esporters verslaan RKC


In speelronde negen van de KPN eDivisie heeft FC Emmen Esports over twee wedstrijden met 6-3 gewonnen van RKC Waalwijk.

Max Koelemaij mocht beginnen aan het tweeluik. Halverwege de eerste helft opende Ronaldo namens de Emmenaren de score en dat was het enige doelpunt voor rust. Na rust walste Max over zijn tegenstander heen en zo liep hij via David Ginola (schot van dichtbij), Jude Bellingham (kopbal), opnieuw Ronaldo (op randje buitenspel) en Erling Braut Haaland (kiezelhard schot) uit tot 5-0.

Zo begon Leroy Miggels aan zijn wedstrijd met een comfortabele voorsprong. Na een kwartier spelen kwamen de Waalwijkers op 1-0, wat tevens de ruststand was. Het duurde na rust niet lang tot Saeed Al-Owairan er 2-0 van maakte. Even later werd het ook nog 3-0 door een treffer van Ronaldo. Het was voor Leroy het teken om z’n kop erbij te houden en dat deed hij; na een uitstekende verdedigende actie van Lúcio kwamen de Drenten eruit met een vlijmscherpe counter en met enig fortuin was het uiteindelijk Erling Braut Haaland die de 3-1 binnentikte. Hij bepaalde zo de eindstand over twee wedstrijden in 6-3.

Door de overwinning blijven we vijfde in de KPN eDivisie met zeventien punten uit negen duels. In de tweede periode staan we negende met zeven uit vier, maar dat zijn slechts drie punten minder dan koploper FC Groningen. Volgende week neemt FC Emmen Esports het op tegen FC Volendam, dat dertiende staat in de competitie.