Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing | FC Utrecht – FC Emmen


Zondagmiddag om 14.30 uur spelen we de laatste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen. We gaan op bezoek bij FC Utrecht, gesteund door een vol uitvak. Het lijkt een wedstrijd om des keizers baard, maar we willen met een goed gevoel en met vertrouwen de play-offs in!

Vorig weekend werd duidelijk dat we veroordeeld zijn tot het spelen van play-offs in de strijd om handhaving in de Eredivisie. Door de uitslagen op andere velden en een 1-3 nederlaag thuis tegen Feyenoord, stond vast dat we als zestiende eindigen in de Eredivisie.

“Dat resultaat was natuurlijk balen, maar we hebben vijf kwartier naar behoren gespeeld. Toen raakte bij een aantal spelers de pijp leeg en dan is Feyenoord te goed om dat niet af te straffen. Maar ik heb een strijdbaar Emmen gezien”, aldus Dick Lukkien. “Om te winnen van Feyenoord heb je momenten van succes nodig, zoals een doelpunt. Daar krijg je extra energie van. Dat zag je toen we de 1-0 maakten en dat had ook kunnen gebeuren als Richairo Živković zijn tweede zou maken. Helaas werd toen de voordeelregel niet toegepast, dat vond ik onverklaarbaar.”

De Emmenaren begonnen deze week met twee vrije dagen, om vervolgens vanaf woensdag alles te geven. Lukkien: “Er komt nu een periode aan van hopelijk twee weken waarin we volle bak gaan en iedere dag op de club zijn. We hebben gekozen voor een goede vierdaagse voorbereiding richting de wedstrijd tegen FC Utrecht. We moeten ons opladen en dan in één klap door naar lijfsbehoud in de Eredivisie. Het gaat er nu om dat we woensdag optimaal geprepareerd aan de aftrap verschijnen. Desalniettemin willen we ons in Utrecht wel goed verkopen.”

Ook Utrecht in de wachtkamer voor play-offs
Zo kijken de Drenten al vooruit richting de play-offs, iets wat ook geldt voor tegenstander FC Utrecht. De Domstedelingen staan al enkele weken zevende in de competitie en met vijf punten achterstand op de nummer zes en acht punten voorsprong op de nummer acht zal dat niet veranderen. Voor beide ploegen staat dus alleen het goede gevoel richting de zinderende play-offs op het spel.

Lukkien: “Een goed gevoel zou leuk zijn, maar het gaat er vooral om dat we heel blijven. Natuurlijk willen we altijd maximaal presteren, maar we moeten vooral gretig zijn richting woensdag. De eerstvolgende wedstrijd is dus niet altijd de belangrijkste. Dat betekent echter niet dat we niet ons best gaan doen; dat zijn we verschuldigd aan onszelf én aan al die supporters die met ons mee reizen.”

“Ik denk dat FC Utrecht ook zo in de wedstrijd zit”, gaat de oefenmeester verder. “Zij gaan ook niet alle risico nemen. Sommige spelers krijgen rust, anderen moeten juist wat minuten maken. Maar goed, ik kan natuurlijk niet in het hoofd van mijn collega kijken.”

Selectie
De langdurig geblesseerden Mart Lieder, Jeff Hardeveld, Maikel Kieftenbeld, Metehan Güçlü en Rui Mendes zijn er ook tegen FC Utrecht niet bij en Lukkien verwacht niet dat zij dit seizoen nog een rol kunnen spelen. Verder is Keziah Veendorp niet inzetbaar vanwege knieklachten, het is nog onduidelijk of hij dit seizoen nog in actie kan komen. Lorenzo Burnet en Jeroen Veldmate zullen tegen FC Utrecht niet spelen en maken zich klaar voor de play-offs. Verder is Oussama Darfalou nog een vraagteken, hij kon vrijdag niet trainen vanwege ziekte.

Historie
Historisch gezien doen we het goed tegen FC Utrecht. In de drie eerdere Eredivisie-duels op bezoek bij de Domstedelingen, wonnen we twee keer. Klik hier voor meer historie ‘uut de aole deus’.

FC Utrecht – FC Emmen
Zondag 28 mei, 14.30 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht
Scheidsrechter: Martens
VAR: Rozendal


Luister hier live naar het radioverslag van RTV Drenthe: