Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing | FC Twente – FC Emmen


Vrijdagavond staat onze eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. Om 20.00 uur treden onze mannen aan tegen FC Twente uit Enschede. FC Twente staat op plek vijf in de Eredivisie, terwijl wij de zestiende plek bezetten. Een lastige uitwedstrijd, maar met de steun van de ruim 500 Emmenaren in het uitvak is alles mogelijk! Samen met Dick Lukkien blikken we vooruit op de wedstrijd.

Weer voor het echie
In de winterstop is de selectie op trainingskamp geweest naar het Spaanse Estepona. Daar is hard getraind, volgens Lukkien ook op specifieke elementen: “We hebben de eerste seizoenshelft te weinig goals gemaakt en hebben daarom getraind op directer spel met meer mensen in de zestien. Ook hebben we aandacht besteed aan verschillende manieren van verdedigen, daar heb je op zo’n trainingskamp perfect de tijd voor.”

De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste en dat is volgens Lukkien een mooi begin. “Er zijn slechtere stadions om te beginnen en al helemaal met een mooi uitvak is dat natuurlijk geweldig. We hebben er allemaal weer ontzettend veel zin in en ik ben erg benieuwd naar de tweede helft van het seizoen!”

Lukkien kan aankomende vrijdag niet beschikken over de langdurig geblesseerden Jeff Hardeveld, Mart Lieder, Maikel Kieftenbeld en Metehan Güçlü. Ben Scholte is ziek en moet de wedstrijd tegen FC Twente helaas laten schieten.

“Een resultaat is mogelijk”
FC Twente staat momenteel vijfde in de Eredivisie. De Tukkers wonnen een groot aantal wedstrijden, maar speelden de laatste twee competitiewedstrijden voor de winterstop gelijk. Thuis tegen Go Ahead Eagles en uit tegen Sparta Rotterdam werd het 1-1.

Lukkien: “Ik vind FC Twente een van de beste ploegen van Nederland. Zeker in Enschede kunnen ze het iedereen moeilijk maken, bijvoorbeeld PSV. Aan de andere kant heeft Go Ahead Eagles er een punt weggehaald, dus als wij boven onszelf uitstijgen en een goede dag hebben kunnen wij er zeker een resultaat halen.”

Lukkien vindt dat Twente het goed voor elkaar heeft dit seizoen: “Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en reageren goed op elkaar. Daar kun je aan zien dat er goed wordt getraind en hard wordt gewerkt.” Ook ziet hij een aantal uitblinkers in het team van de Tukkers. “Ricky van Wolfswinkel is natuurlijk een heel goede speler, maar ook Michal Sadílek en Ramiz Zerrouki zijn ontzettend belangrijk daar op het middenveld. Ze hebben gewoon een prachtige spelersgroep.”

FC Twente-trainer Ron Jans kan vrijdag geen beroep doen op Wout Brama en Christos Tzolis. Joshua Brenet lijkt fit genoeg om bij de selectie te zitten en ook de nieuwe aankoop Alfons Sampsted is van de partij.

Historie
We speelden slechts twee keer eerder een officieel duel in De Grolsch Veste. In 2019 werd het 4-1 voor de thuisploeg, een jaar later werd het 1-1 dankzij een goal van Michael de Leeuw. Klik hier voor meer historie tussen FC Twente en FC Emmen ‘uut de aole deus’.

FC Twente – FC Emmen
Vrijdag 6 januari, 20.00 uur
De Grolsch Veste, Enschede
Scheidsrechter: Gözübüyük 
VAR: Dieperink


Luister hier live naar het radioverslag van RTV Drenthe: