Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing PSV – FC Emmen


We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het weer zo ver; na een jaar afwezigheid zijn we terug in de Eredivisie! De voorbereiding is voorbij, de voetbalschoenen zijn opgepoetst en de spelers staan op scherp voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Zaterdag vertrekken we naar Eindhoven en gaan we op bezoek bij PSV. Trainer Dick Lukkien laat zijn licht schijnen over de eerste wedstrijd van het vierde Drentse Eredivisie-avontuur.

Terug op het hoogste niveau
Zittend aan de kant van het veld van De Oude Meerdijk vertelt onze trainer, die aan zijn zevende seizoen in Emmen begint, dat hij enorm veel zin heeft in zaterdag: “Ik vind de voorbereiding altijd prachtig, maar na een aantal weken mag het echte werk wat mij betreft wel weer beginnen. Als je degradeert, dan is dit weer je doel: de Eredivisie. Ik kijk uit naar prachtige wedstrijden op een kolkende Oude Meerdijk, naar spelen tegen goede tegenstanders en de gehele entourage eromheen.”

Nieuwe gezichten en oude bekenden
Zoals ieder jaar vertrekken er spelers bij de club en komen er ook weer nieuwe bij. Met Maikel Kieftenbeld, Eric Oelschlägel, Richairo Živković en de Peruanen Fernando Pacheco en Gonzalo Sanchez kwamen er vijf nieuwe gezichten naar de Vlinderstad. De vorig seizoen gehuurde Metehan Güçlü werd daarnaast definitief overgenomen van Stade Rennes en ook Michaël Heylen keerde terug naar onze club, na twee jaar bij Sparta Rotterdam. Daar tegenover staat het vertrek van onder meer Oussama El Azzouzi, Mitch Apau, Peter van Ooijen, Willem Hoffrogge en Indy Groothuizen. Michael Brouwer, Joël van Kaam, Reda Kharchouch en Kian Slor keerden na een huurperiode terug naar hun oorspronkelijke werkgever.

Lukkien: “Ik ben zeer benieuwd hoe onze spelersgroep zich presenteert in de Eredivisie. De puzzelstukjes vallen in elkaar en we kunnen die ook verschillend leggen. Dat wil zeggen: we kunnen op meerdere manieren spelen en dan blijft het ook altijd de vraag wie je daarvoor gebruikt en waar je denkt je tegenstander pijn te kunnen doen. We zoeken nog wel wat, maar ik ben zeker niet ontevreden over de huidige invulling van de selectie.”

Boven jezelf uitstijgen tegen een kampioenskandidaat
Tegenstanders pijn doen, dat is het doel tijdens iedere wedstrijd. Waar denkt Lukkien PSV pijn te kunnen doen? De Eindhovenaren zijn immers regerend bekerwinnaar, wonnen vorige week de Johan Cruijff Schaal, staan in de voorrondes van de Champions League en haalden met onder meer Luuk de Jong, Xavi Simons, Guus Til en Walter Benítez extra kwaliteit in huis. Het antwoord: “Hopen dat zij wellicht net iets minder focus hebben, wij boven onszelf uit stijgen en de score lang in evenwicht blijft. Alles moet goed vallen om een kans te hebben, zo reëel moeten we wel zijn. PSV is een kampioenskandidaat en heeft met Ruud van Nistelrooy als trainer een helder speelplan. We moeten ons eigen volwassen spel spelen en momenten herkennen.”

Emmen zal het morgen zonder Mart Lieder, Lorenzo Burnet, Teun Bijleveld en Kyan van Dorp moeten doen. Zij kampen met een blessure. De rest van de spelers zijn allemaal fit en speelgerechtigd.

“Samen zijn we een visitekaartje voor de regio”
Wie er in ieder geval altijd bij zijn, zijn uiteraard onze trouwe supporters! Maar liefst 350 supporters zullen ons vanuit het uitvak van het Philips Stadion steunen bij onze terugkeer in de Eredivisie. Lukkien: “We hebben de afgelopen jaren samen iets heel moois opgebouwd. Met de sfeer in ons eigen stadion, maar ook tijdens uitwedstrijden. Dat verdient een groot compliment vanuit de spelersgroep en de staf naar de supporters. Samen zijn we een visitekaartje voor de regio. We gaan er komend seizoen weer vol voor.”

Klik hier voor alles over de historie tussen PSV en FC Emmen!

PSV – FC Emmen
Zaterdag 6 augustus 2022, 20.00 uur
Philips Stadion, Eindhoven
Scheidsrechter: Van den Kerkhof
VAR: Higler


Luister hier live naar het radioverslag van RTV Drenthe: