Terug naar overzicht Terug

Uut de Aole Deus | PSV – FC Emmen


Zaterdag staat de vijfde editie van PSV – FC Emmen op het programma. In het Philips Stadion gaan we op jacht naar een stunt. We duiken in ‘De Aole Deus’, met feitjes en opmerkelijke statistieken uit het verleden.

Dichtbij een punt in 2020
De laatste keer dat we in Eindhoven op bezoek gingen bij de roodwitten, lukte zo’n stunt bijna. Op 19 september 2020 stonden we tot op het laatste moment met 1-0 achter, totdat PSV-doelman Yvon Mvogo een terugspeelbal onder zijn voet door liet glijden en daarmee de gelijkmaker veroorzaakte. Tot een resultaat kwam het echter nét niet. Maximiliano Romero kopte in de allerlaatste minuut van de wedstrijd nog de 2-1 binnen.

Twee historische bekerontmoetingen
Dichter bij een punt of meer waren we in de vier eerdere onderlinge ontmoetingen in Eindhoven helaas niet. Naast de 2-1 in 2020 speelden we er een jaar eerder ook, toen gingen we met 6-0 onderuit. Daarnaast vonden er twee bekeraffiches plaats, in 1990 en 1997. Beide keren werd het 4-0 voor PSV, dat in de eerste editie met spelers als Romario, Wim Kieft en Hans van Breukelen aan de aftrap verscheen. Wij speelden destijds met de volgende namen: De Vries; Haak, Volkerink, Veldwijk, Haverkort; Bosch, De Jonge, De Haan; Metz, Schaap (79. Oosting) en Koopal (56. Scherpen).

Thuis meer succes
Daarentegen hebben we thuis meer succes tegen PSV. In 2019 wisten we onze tegenstander van zaterdag tweemaal in bedwang te houden. In januari was Nicklas Pedersen de grote man aan onze zijde, toen hij als invaller twee keer scoorde en een zeer verdienstelijke 2-2 op het scorebord zette. Elf maanden later werd het 1-1, door doelpunten van Daniel Schwaab en Marko Kolar.

Van Dorp, Ten Rouwelaar en meer
In onze huidige selectie zit momenteel één speler met een verleden bij PSV: reservedoelman Kyan van Dorp. Hij doorliep er de gehele jeugdopleiding en debuteerde voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Naast Van Dorp hebben ook Género Zeefuik, Jelle ten Rouwelaar, Jordi Hoogstrate, Peter van Ooijen en Tim Matavz een verleden bij beide ploegen.

Laten we samen alles geven om die stunt te realiseren! Benieuwd naar wat Dick Lukkien over de wedstrijd te zeggen heeft? Klik dan hier voor de voorbeschouwing!