Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing NAC Breda – FC Emmen


Onze zevende wedstrijd in dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen is een uitwedstrijd tegen NAC Breda. Vrijdagavond om 20.00 uur trappen we af in het Rat Verlegh Stadion in Breda, tegen de ploeg die momenteel twee punten minder heeft dan wij. Samen met hoofdtrainer Fred Grim blikken we vooruit op het treffen.

De eerste thuiszege is binnen
Het gevoel binnen de groep is goed, mede dankzij de 2-0 zege op Jong FC Utrecht van afgelopen maandag. Dankzij een afstandsschot van Michaël Heylen voor rust en een treffer van Desley Ubbink een dik kwartier voor tijd, was de eerste thuisoverwinning van het seizoen een feit. Maar er was meer reden tot juichen: na acht maanden blessureleed maakte Rui Mendes zijn rentree bij de Drentse formatie. Bovendien gaf hij de assist bij de 2-0 en was hij zelf ook nog dichtbij een treffer.

Grim over de eerste minuten van Mendes sinds zijn blessure: “De afgelopen weken is hij fysiek, maar ook technisch en tactisch steeds beter geworden. Hij maakte een goede indruk op trainingen en dus haalden we hem bij de selectie. Je weet dat hij niet meteen de sterren van de hemel kan spelen, maar hij kon in ieder geval minuten maken. Dan is het prachtig om te zien hoe de mensen in het stadion reageerden. Het geeft je natuurlijk een warm gevoel als je zo je rentree kunt maken. En hij had meteen een aantal goede momenten, waaronder de assist.”

Ook over het algemeen kijkt Grim tevreden naar de huidige staat van het elftal: “Natuurlijk willen we nog veel beter voetbal gaan spelen. Maar na een beperkte voorbereiding zijn we nu pas echt aan het doorbouwen, met veel aandacht voor het spel in balbezit en het positiespel. Zoals we er nu voorstaan qua spel ben ik niet ontevreden; we hebben veel balbezit en creëren veel kansen, terwijl we zelf weinig weggeven.”

Ook Kieftenbeld weer bij selectie
Tegen NAC Breda kan Grim weer een beroep doen op Maikel Kieftenbeld, die zijn schorsing heeft uitgezeten. Als Kieftenbeld speelt, is het zijn 250e wedstrijd in het Nederlandse betaalde voetbal. Helaas zijn Mike te Wierik, Robin Schouten en Chardi Landu vanwege blessures nog niet inzetbaar. Lorenzo Burnet zit wel weer bij de wedstrijdselectie voor vrijdag.

NAC Breda
De Bredanaars kwamen afgelopen maandag niet in actie, maar op de vrijdag ervoor wel. Toen ging de ploeg van trainer Ton Lokhoff, die de vorige week ontslagen Peter Hyballa vervangt, op bezoek bij VVV-Venlo. Na acht minuten stonden de Venlonaren al met 2-0 voor en voor rust werd die voorsprong uitgebouwd tot 3-0. Kort na rust zorgde NAC-middenvelder Dominik Janosek nog wel voor de 3-1, maar ondanks veel meer balbezit bleef een aansluitingstreffer uit.

“Het is lastig in te schatten hoe NAC gaat spelen”, aldus Grim. “Ze hebben de afgelopen wedstrijden in verschillende formaties gespeeld., Wij hebben ons daarop voorbereid, maar het wordt afwachten welke keuzes ze maken. Ze leggen in ieder geval veel opportunisme in hun spel en proberen gevaarlijk te worden met diepgaande middenvelders. En ze zullen gesteund worden door een stadion dat er bovenop zit. Dat zijn mooie wedstrijden om te spelen.”

Historie
Vijftien keer eerder reisden we af naar Breda voor een officiële ontmoeting met de geel-zwarten. Klik hier voor de historie tussen beide clubs!

NAC Breda – FC Emmen
Vrijdag 22 september, 20.00 uur
Rat Verlegh Stadion, Breda
Scheidsrechter: Makkelie


Luister hier live naar het radioverslag van RTV Drenthe: