Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – FC Emmen


Zondag staat alweer de zevende wedstrijd van dit seizoen op het programma. Go Ahead Eagles is om 12.15 uur de tegenstander aan de Vetkampstraat in Deventer.

Beide ploegen ontlopen elkaar weinig als je kijkt naar de ranglijst. Go Ahead Eagles staat zeventiende, terwijl FC Emmen de vijftiende plek bezet. FC Emmen heeft vier punten uit zes wedstrijden en Go Ahead Eagles behaalde vorige week de eerste drie punten in de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Het uitvak is nagenoeg uitverkocht, dus het belooft een mooie middag te worden in Deventer. Samen met Dick Lukkien blikken we vooruit op de wedstrijd.

FC Emmen
Ondanks drie nederlagen op rij gaan we zondag opnieuw op jacht naar een overwinning. Na de zure 2-1 nederlaag in Rotterdam tegen Excelsior zal de ploeg van Dick Lukkien zich willen revancheren tegen Go Ahead Eagles. Lukkien: “Tegen Excelsior waren wij gewoon niet goed genoeg, niet agressief genoeg, niet bezeten genoeg, maar dan nog had ik een punt terecht gevonden.”

Lukkien kan zondag weer beschikken over Jeroen Veldmate. De centrale verdediger kampte met enkelklachten, maar is dus weer inzetbaar tegen de club waar hij tussen 2018 en 2021 speelde, met als hoogtepunt de promotie in 2021. De kans bestaat dat hij aan de aftrap staat, maar Lukkien was ook tevreden over zijn vervanger Julius Dirksen.

Zondag kan Lukkien geen beroep doen op de geblesseerden Jeff Hardeveld, Maikel Kieftenbeld, Metehan Güçlü, Mart Lieder en Kyan van Dorp. Ahmed El Messaoudi is een twijfelgeval, hij heeft op de training een lichte blessure opgelopen waardoor het nog onzeker is of hij zondag kan spelen.

Go Ahead Eagles
Bij de ploeg van trainer René Hake keert Rashaan Fernandes terug van een schorsing. Enric Llansana is er aankomende zondag tegen FC Emmen niet bij, de defensieve middenvelder viel vorige week tegen FC Volendam uit met een blessure. Verder keren Finn Stokkers en José Fontán terug van een blessure

Go Ahead Eagles bezet de voorlaatste plek in de Eredivisie. De Eagles begonnen de competitie met vijf nederlagen op rij. Net als wij troffen ze in die vijf wedstrijden wel al clubs als AZ, Feyenoord en PSV. Thuis verloren ze van PSV (2-5) en Sparta Rotterdam (0-1). Tegen Feyenoord leek in eerste instantie een stunt in de maak. In Deventer stond het na dertien minuten spelen al 2-0 voor Go Ahead Eagles, maar Feyenoord wist de wedstrijd uiteindelijk met 3-4 te winnen. Ook op bezoek bij AZ en FC Groningen bleven de Deventenaren puntloos.

Afgelopen weekend wonnen ze voor het eerst. In Volendam werd het 2-3. Na een kwart wedstrijd scoorde Bobby Adekanye de 0-1, maar Carel Eiting wist nog voor rust de score gelijk te trekken. In het laatste kwartier maakte aanvoerder Bas Kuipers twee doelpunten waardoor Go Ahead op een 1-3 voorsprong kwam. In de slotseconden wist Robert Mühren nog de 2-3 te maken, maar daar bleef het bij.

Lukkien treft met Go Ahead Eagles een tegenstander die hij in het rechterrijtje verwacht. “Zij zullen de duels opzoeken om zo het publiek erachter te krijgen, maar wij gaan ons eigen spel spelen om zo min mogelijk in die duels te komen”, aldus Lukkien. “Dat is een erg belangrijke factor, dat stadion met een Engelse sfeer waar ze er kort op zitten.”

Historie
26 keer eerder speelden we in Deventer; tien keer namen we de drie punten mee naar Drenthe en twee keer werd het gelijk, de overige veertien wedstrijden verloren we.

Klik hier voor meer informatie tussen Go Ahead Eagles en FC Emmen uut de aole deus.

Go Ahead Eagles – FC Emmen
Zondag 18 september, 12.15 uur
De Adelaarshorst, Deventer
Scheidsrechter: Gözübüyük
VAR: Teuben


Luister hier live naar het radioverslag van RTV Drenthe: