Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen – SC Cambuur


Zondagmiddag staat de eerste thuiswedstrijd na de winterstop op het programma. Om 16.45 uur is SC Cambuur de tegenstander op De Oude Meerdijk. FC Emmen bezet momenteel plek zestien in de Eredivisie. De tegenstander van zondag is hekkensluiter en er staan dus grote belangen op het spel. Samen met hoofdtrainer Dick Lukkien blikken we vooruit op de wedstrijd.

Terugblik op bekerontmoeting
De bekerwedstrijd tegen VVV-Venlo was volgens Lukkien een exemplarische wedstrijd: “We kunnen de eerste helft een heel hoog niveau aantikken en in de tweede helft de wedstrijd volledig uit handen geven. We laten goed spel zien, maar het is nog niet stabiel genoeg.”

Lukkien: “Ik vond de eerste helft de discipline en de veldbezetting erg goed, met name aan de bal. Als je aan de bal goed staat en je verliest de bal, kun je ook gelijk weer hoog druk zetten. Ook dat ging de eerste helft goed, maar de tweede helft begonnen de middenvelders te veel te zwerven waardoor dat niet meer het geval was.”

Lorenzo Burnet keert terug in de wedstrijdselectie. Hierdoor kan Dick Lukkien (de langer geblesseerde spelers buiten beschouwing gelaten) over een fitte groep beschikken. Mart Lieder, Maikel Kieftenbeld, Jeff Hardeveld en Metehan Güçlü zijn er dus niet bij.

SC Cambuur
Lukkien: “Het is een belangrijke wedstrijd, daar kun je niet omheen. We kunnen zondag tegen Cambuur een hartstikke mooie slag slaan. Ik verwacht dat wij hoog druk kunnen gaan zetten, maar dat ligt ook aan hoe goed wij aan de bal zijn. De afgelopen wedstrijden van Cambuur zijn natuurlijk maar een momentopname, want dit is dezelfde ploeg die dit seizoen met 3-0 van PSV won.”

“Ik denk dat zij met Sjors Ultee als hoofdtrainer gewoon hun eigen spel gaan spelen en dat is meestal wel avontuurlijk, dus het kan zeker een leuke wedstrijd worden voor de neutrale toeschouwer”, aldus Lukkien. Hij ziet, ondanks de huidige vorm van de bezoekers, een aantal uitblinkers aan de kant van Cambuur: “Ik vind Marco Tol en Alex Bangura steunpilaren in de verdediging, maar ook hun middenveld is prima. Ook kan Silvester van der Water gevaarlijk worden in de aanval.”

Historie
29 keer eerder kwamen de Leeuwarders naar Emmen voor een officieel duel. Vijftien keer bleven de punten in Drenthe, tien keer ging de buit mee naar Leeuwarden en vier keer deelden we de punten. Klik hier voor meer historie tussen FC Emmen en SC Cambuur ‘uut de aole deus’.

FC Emmen – SC Cambuur
Zondag 15 januari, 16.45 uur
De Oude Meerdijk, Emmen
Scheidsrechter: Dieperink
VAR: Van der Laan


Luister hier live naar het radioverslag van RTV Drenthe: