Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Eindhoven – FC Emmen


Net als de vorige twee vrijdagavonden reizen we ook komende vrijdagavond af naar Noord-Brabant. Ditmaal spelen we uit tegen FC Eindhoven in het Jan Louwers Stadion. We blikken vooruit op het treffen met hoofdtrainer Fred Grim.

Een flinke tegenvaller
Nadat de Emmenaren in drie duels negen punten pakten, kwam vorige week een tegenslag. Op bezoek bij koploper Willem II kreeg Emmen in de eerste helft kansen op de openingstreffer, maar liet die onbenut. Na rust had de thuisploeg het vizier wél op scherp staan en maakten ze drie treffers.

Grim: “Die nederlaag is best wel binnengekomen bij ons, moet ik eerlijk zeggen. We hadden er vooraf veel meer van verwacht. Als je kijkt naar het voetbal dat we op de mat hebben gelegd, hadden we wel de eerste goal kunnen maken. Als we die maken, denk ik dat wij de ploeg zijn die de overwinning over de streep trekt.”

“Uiteindelijk was de 3-0 wat geflatteerd”, vervolgt de kersverse grootvader Grim (hij werd vorige week opa van zijn eerste kleinkind). “Uiteindelijk maken zij de kansen wel af, wij niet. Dat moet natuurlijk wel anders.”

Toch had de nederlaag geen directe gevolgen voor onze positie op de ranglijst, want ook concurrenten Roda JC en ADO Den Haag verloren. Grim: “Ik heb al het hele seizoen gezegd dat iedere ploeg van elkaar kan winnen in deze competitie. Dat was bij onze wedstrijd in Tilburg ook het geval, het had beide kanten op kunnen vallen.”

FC Eindhoven
De tegenstander van vrijdag kan positiever terugkijken op de vorige speelronde. Op bezoek bij SC Cambuur speelden de blauwwitten met 2-2 gelijk. Eindhoven kwam in de eerste helft op voorsprong via Evan Rottier, maar zag Cambuur al snel langszij komen uit een strafschop. Na rust leken de Friezen aan het langste eind te trekken met de 2-1, maar in de slotfase zorgde Joey Sleegers voor de gelijkmaker.

Een knap resultaat, maar toch zullen de Eindhovenaren snakken naar een overwinning. Die kwam er in de laatste vijf wedstrijden namelijk niet, de laatste zege was op 2 november in het bekertoernooi uit bij TOP Oss (0-1). Toch zegt die statistiek niet alles, want tussen die vijf wedstrijden zaten ook duels tegen Roda JC (thuis 1-1), FC Groningen (2-1 verlies na een rode kaart) en het eerdergenoemde duel tegen Cambuur: clubs die je uiteindelijk in de top van de ranglijst zou verwachten.

Grim: “Eindhoven heeft wel een ander soort speelwijze dan de meeste clubs in de competitie. Ze spelen het liefst met vijf man achterop. Dat wil niet zeggen dat ze niet willen voetballen, want ze hebben in een aantal wedstrijden laten zien dat ze dat goed kunnen.”

“We zullen sowieso weer volle bak moeten gaan. Het zal zeker niet eenvoudig zijn om deze uitwedstrijd over de streep te trekken”, concludeert de oefenmeester.

Blessures
In Eindhoven kan Grim geen beroep doen op Jasper Huijzer, hij raakte geblesseerd bij FC Emmen Onder 21. Chardi Landu is op de weg terug, maar vrijdag nog niet inzetbaar. Of Jorrit Smeets erbij kan zijn is nog een vraagteken, hij raakte in het duel tegen Willem II geblesseerd.

Historie
Al 37 (!) keer gingen we op bezoek bij FC Eindhoven, daarmee is het onze vaakst gespeelde uitwedstrijd. Klik hier voor meer historie!

FC Eindhoven – FC Emmen
Vrijdag 8 december, 20.00 uur
Jan Louwers Stadion, Eindhoven
Scheidsrechter: Vos


Luister hier live naar het radioverslag van RTV Drenthe: