Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Dordrecht – FC Emmen (play-offs)


Na het 2-2 gelijkspel van afgelopen dinsdag, wacht zaterdag het tweede duel in de eerste ronde van de play-offs. Op bezoek bij FC Dordrecht moeten we winnen (desnoods na strafschoppen) om ons te plaatsen voor de volgende ronde. We gaan voorbeschouwen met hoofdtrainer Alfons Arts.

Afgelopen dinsdag moesten de Emmenaren dus genoegen nemen met 2-2. Piotr Parzyszek opende al vroeg de score door te profiteren van een foutje achterin bij Dordrecht. Halverwege de eerste helft werd de gelijkmaker gescoord door Mathis Suray, van wie donderdag bekend werd dat hij na dit seizoen de overstap maakt naar Go Ahead Eagles. Vicente Besuijen zorgde uiteindelijk voor de 2-1 ruststand, maar kort na de pauze scoorde Ilias Bronkhorst de 2-2. Daarna hadden de Drenten het moeilijk, maar mede door een tactische omzetting bleef een derde Dordtse treffer uit.

Arts: “We wisten van tevoren dat Dordrecht een heel goed voetballende ploeg is. Maar na rust brachten we hun ook in de gelegenheid dat te doen. We hadden het lastig in die fase, terwijl we voor rust ook een fase hadden waarin we op hun helft speelden. We kwamen niet meer van onze goal af en kwamen mensen tekort achterin. Dan moet je anders gaan spelen, dat hebben we gedaan met Michaël Heylen voor Bradly van Hoeven. Daardoor kreeg het elftal wat lucht en kwamen we er ook een paar keer gevaarlijk uit met corners en vrije trappen. Zo hoeft een extra verdediger erbij niet per se verdedigend te zijn.”

“We zitten er nog helemaal in”
“Kijkend naar het verloop van de wedstrijd, zat er op dat moment ook niet veel meer in”, concludeert de oefenmeester. “Dan kun je wel alles proberen om de 3-2 te maken, maar dan is het soms verstandiger om de 2-2 te koesteren. Nu zitten we er nog helemaal in en gaan we zaterdag voor de winst. We hebben de wedstrijd twee keer helemaal teruggekeken en alles besproken. Je wil als trainer ook weten met welk gevoel de jongens in het veld stonden. Met individuele spelers en met linies hebben we situaties geanalyseerd om te kijken hoe we dat beter kunnen doen. Dan is het zaak om een mooi plan te maken, dat ook uitvoerbaar is.”

Arts kan in de return helaas nog geen beroep doen op Robin Schouten en Chardi Landu. Laatstgenoemde zal in de voorbereiding pas weer aansluiten, Schouten kan wellicht in de play-offs nog een rol spelen.

Historie
32 keer eerder gingen we op bezoek bij FC Dordrecht. De thuisploeg won zestien keer, zeven keer werd het gelijk en negen keer wonnen we. Het overgrote deel van de ontmoetingen vond plaats in de Eerste Divisie; één keer speelden we in de beker en één keer eerder in de nacompetitie. Klik hier voor meer historie tussen beide clubs!

FC Dordrecht – FC Emmen
Zaterdag 18 mei, 16.30 uur
M-Scores Stadion, Dordrecht
Scheidsrechter: Van den Kerkhof

Luister hier live naar het radioverslag van RTV Drenthe: