Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing | ADO’20 – FC Emmen


Woensdagavond spelen we in de eerste ronde van de beker tegen ADO’20 uit Heemskerk. De wedstrijd wordt om 20.00 uur afgetrapt.

FC Emmen staat op plek zeventien in de Eredivisie, terwijl ADO’20 zichzelf terugvindt op de eerste plaats in de Derde Divisie.

FC Emmen
Na het 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam in de competitie afgelopen vrijdag, gaat FC Emmen woensdagavond voor de eerste ronde van de KNVB-beker op bezoek bij derde Divisionist ADO’20.

Vorig seizoen won FC Emmen de eerste ronde van de KNVB-beker met 0-3 op bezoek bij FC Volendam. Na rust zorgden Jasin Assehnoun en Rui Mendes (2x) voor de goals. In de volgende ronde werd FC Emmen uitgeschakeld door Excelsior Maassluis door een goal van Bram Wennekers.

Trainer Dick Lukkien kan woensdag geen beroep doen op Jeff Hardeveld, Maikel Kieftenbeld, Mart Lieder, Metehan Güçlü, Lucas Bernadou en Jeroen Veldmate .

In vorm
We treffen een ploeg in vorm. ADO’20 uit Heemskerk staat momenteel gevestigd bovenaan in de Derde Divisie. ADO’20 (Aanhouden Doet Overwinnen) heeft na elf duels 31 punten en heeft al tien punten voorsprong op de nummer 2 in de stand: Hercules. Ze verloren dit seizoen dus nog niet.

Afgelopen zondag won de ploeg van trainer Roy van der Mije met 2-1 van DEM. De topscorer van ADO’20, Ruben Doesburg, speelde in de jeugd voor onder meer Almere City en wist dit seizoen al acht keer het net te vinden.

ADO’20 bereikte het hoofdtoernooi van de KNVB-beker door af te rekenen met VVOG (4-3) en VVSB (3-0). Woensdagavond om 20.00 uur staat FC Emmen op het programma voor de Heemskerkers.