Succesvol weekend voor de jeugd

FC Emmen O21 heeft zaterdagmiddag een knap punt gepakt tegen Feyenoord O21. Op De Oude Meerdijk speelde de ploeg van trainer Nico Haak met 1-1 gelijk tegen de Rotterdammers. Toch heerste na afloop ietwat teleurstelling, na een gemiste strafschop in blessuretijd. Na de 11-0 nederlaag van vorige week tegen FC Groningen wou FC Emmen O21 de rug rechten. Al in de 7e minuut schoot Ben Scholte de Emmenaren op een 1-0 voorsprong. Ondanks de vroege openingstreffer waren de gasten beter, maar doelman Max Wolfs redde een aantal keren goed. Toch kwam Feyenoord O21 nog binnen het halfuur op 1-1. Ook in de tweede helft had Feyenoord O21 het betere van het spel. Waar Feyenoord O21 het spel bepaalde kwamen er ook twee grote kansen voor FC Emmen O21, maar invaller Levi Volkerts en Remi van Ekeris hadden hun vizier niet op scherp. In de laatste minuut was Feyenoord O21 opnieuw dichtbij de overwinning, maar de bal eindigde opnieuw op de paal. In de tegenaanval kwam Levi Volkerts plotseling één op één met de keeper. Terwijl hij de bal rakelings naast schoot werd hij gehinderd, waardoor de bal op de stip ging. De uitgelezen mogelijkheid voor de zege. Ben Scholte zag echter zijn strafschop gestopt worden door doelman Trein Troost.

FC Emmen O18 moet nog altijd wachten op de eerste overwinning van het seizoen. Op bezoek bij Vitesse O18 kwam de ploeg van trainer Mark Looms via een doelpunt van Tim Lemmen nog wel op een 0-1 voorsprong. Maar door een aantal persoonlijke fouten werd er na een 2-1 ruststand uiteindelijk met 5-1 verloren.

FC Emmen O16 is bezig aan een sterk seizoen en nam het zaterdagmiddag op tegen Almere City O16. Het team van trainer Ommar Jager won opnieuw, nu met 5-0. Op De Oude Meerdijk kwam FC Emmen O16 via een benutte strafschop van Wesley Kuiper op een 1-0 voorsprong. Even later maakte Wesley Kuiper na een prachtige aanval zijn tweede van middag. Stan van Manen zorgde met een hard schot ook voor de 3-0. Nog voor de rust viel via verdediger Jael Boer zelfs nog de 4-0. In de tweede helft deed FC Emmen O16 het wat rustiger aan. Er werd nog één keer gescoord. Spits Lars Miedema pikte zijn doelpuntje mee, waardoor de 5-0 eindstand werd bereikt.

FC Emmen O15 nam het bij vv Emmen op tegen SVI O16 uit Zwolle. De ploeg van trainer Robin Poeste zegevierde met 6-0. Toch vielen 5 van de 6 treffers pas na de rust. Na het uitvallen van Cracjan Szurko viel in de 25e minuut de 1-0 via een raak schot van Zen Schimmelpenning. Ondanks dat FC Emmen O15 veel beter was werd het verschil in doelpunten pas in de tweede helft gemaakt. Coen de Bruine maakte voor de tweede zaterdag op rij een hattrick. De andere twee doelpunten kwamen op naam van Aymen Nurhussen en Driven Drenthe.

FC Emmen O14 trapte de zaterdag thuis af tegen FC Groningen O14. De ploeg van trainer Willem van Loenen was niet veel minder, maar de Groningers maakten het verschil in de afronding. Door drie doelpunten zocht FC Emmen O14 de kleedkamer op met een 0-3 ruststand. De wedstrijd leek gespeeld maar in de tweede helft rechten de Emmenaren knap de rug. De wedstrijd kantelde helemaal en via doelpunten van Youssef Karamou, Rabin Ntiharirizwa en Steijn ten Broeke speelden de Emmenaren alsnog knap met 3-3 gelijk.

FC Emmen O13 ging op bezoek bij FC Groningen O13 en won met 1-3. Door een doelpunt van Pepijn Grimme ging het team van trainer Albert-Jan van Oosten rusten met een 0-1 voorsprong. Meteen na rust maakte Samil Koroma de 0-2. De wedstrijd werd beslist door een doelpunt van Ray Okken. De Groningers bepaalden vervolgens de eindstand op 1-3. FC Emmen O13 begon het seizoen met 4 nederlagen, maar in Groningen boekte Onder-13 alweer de derde zege op rij.

FC Emmen O12 en FC Emmen O11 spelen dit seizoen in de Landelijke Twin Games competitie. FC Emmen O12 was vrij en speelde een oefenwedstrijd tegen HFC’15 O13, terwijl FC Emmen O11 het thuis op nam tegen FC Utrecht O11. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.