Valse start FC Emmen A1, B1 wint in Twente

FC Emmen A1-Twente Heracles A2 0-3
Geen beste start van FC Emmen A1 dat afgezien van de eerste zes minuten nauwelijks kansen kon creëren. In de vijfde en zesde minuut kregen Joel de Almeida en Björn Zwikker kansjes maar konden die niet in een score omzetten. Twente Heracles A2 deed het wat dat betreft beter hoewel het daarbij wel een aantal malen hulp kreeg van een blunderende Emmer achterhoede. Een fout van Harm Hindriks in de 20e minuut liep nog goed af en zeven minuten later kreeg FC Emmen de beste mogelijkheid via Jesper Voorintholt. Zijn inzet werd echter van de doellijn gekopt. Drie minuten voor de pauze openden de gasten de score via Silas Prijs die een vrije trap ineens achter doelman Lennon Ebeltjes plaatste: 0-1.
FC Emmen A1 had na de pauze ongetwijfeld plannen om iets aan de achterstand te doen maar werd in plaats daarvan in tien minuten tijd naar een 0-3 achterstand getikt via goals van wederom Prijs en Nino Beukert. De thuisclub had de slag om het middenveld in de eerste helft reeds verloren en aanvallend kon het ook geen vuist meer maken. En omdat de verdediging ook niet als een huis stond was het duidelijk dat het voor de Emmenaren een kansloze missie was.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Balsala, Hindriks (46. Otten), De Roo, Guchelaar; Schepers, Zwikker (69. Hoolsema), Nouri; Voorintholt, Van der Weide (69. Pot), De Almeida.

Twente Heracles B2-FC Emmen B1 0-2
FC Emmen leek aanvankelijk een beetje op de hoofdmacht vrijdagavonds in Sittard: veel kansen maar moeilijk scoren. Binnen tien minuten werd reeds een handvol mogelijkheden geschapen maar voor de openingsgoal moest worden gewacht tot de 36e minuut. Dennis Avci trok vanaf rechts voor en Bas Dost zette de voorzet bij de eerste paal in een treffer om: 0-1. Op slag van rust viel de tweede goal. Een hoekschop van Janko Dekker werd door Marco Zuidberg ingekopt: 0-2.
Na de pauze bleef FC Emmen eerst de betere ploeg tot de thuisploeg met een extra spits opportunistisch ging spelen. Goals vloeiden niet uit het lichte overwicht voor en FC Emmen had vervolgens zelf een unieke mogelijkheid op 0-3. In de 71e minuut werd Frank de Jong onderuit gehaald wat een strafschop opleverde. Eerste strafschoppennemer Janko Dekker was net gewisseld zodat René Wolbers aan de beurt was. Hij raakte echter slechts de paal.
FC Emmen B1: Poelman; Görtz, Jelle Siekman, Zuidberg, Tim Siekman; Moolhuizen, Dekker (Wolbers), De Jong (Swama); Avci (Beeksma), Wakker, Dost.