Notice: Undefined offset: 0 in /data/web/repo_wp/releases/44/wp-content/plugins/wp-gitlab-updater-master/src/theme-updater.php on line 56
Update over vijf spelers met knieblessures - FC Emmen
Terug naar overzicht Terug

Update over vijf spelers met knieblessures


Momenteel houden knieproblemen Mart Lieder, Jeff Hardeveld, Maikel Kieftenbeld, Metehan Güçlü en Rui Mendes nog altijd aan de kant. Hieronder een korte update over deze blessuregevallen.

Mart Lieder raakte op 25 februari 2022 geblesseerd en werd in maart 2022 succesvol geopereerd. Helaas heeft hij een stapje terug moeten doen in zijn revalidatie. Aanstaande donderdag wordt hij gecheckt, dan wordt bepaald wanneer hij weer kan aansluiten.

Maikel Kieftenbeld raakte op 6 augustus 2022 in de laatste seconde van de eerste wedstrijd van dit seizoen geblesseerd aan zijn kruisband, waardoor het seizoen voor hem meteen al ten einde was. Hij werd in oktober succesvol geopereerd en revalideert momenteel iedere maandag tot en met vrijdag bij de KNVB in Zeist. In de ochtend wordt hij behandeld en doet hij krachttraining. In de middag doet hij loopwerk, balwerk en stabiliteit- en springoefeningen op het veld. Hij wil het liefst zo snel mogelijk weer aansluiten bij de groep, maar alleen als zijn knie daar helemaal klaar voor is. Daarom richt hij zich op de voorbereiding van volgend seizoen.

Jeff Hardeveld liep op 10 september 2022 een kruisbandblessure op. Hij revalideert ook in Zeist en dat gaat erg goed. Sinds medio januari traint hij weer buiten op het veld, inmiddels doet hij dat vijf dagen per week (naast de krachttraining). Hij verwacht in mei weer aan te sluiten bij de groepstraining van FC Emmen. Hij zal dit seizoen dus waarschijnlijk niet meer in actie komen voor onze club.

Metehan Güçlü viel op 5 november 2022 uit na een duel met een tegenstander, de knieblessure bleek vervolgens ernstiger dan in eerste instantie gedacht. Hij revalideert momenteel in Amsterdam en kan hopelijk in april weer op het veld trainen. Hij zal echter eerst voldoende spierkracht moeten trainen, waardoor het nog niet duidelijk is of hij dit seizoen nog voor FC Emmen kan spelen.

Rui Mendes raakte op 24 januari 2023 geblesseerd aan zijn knie na een tackle van achteren. Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek dat zijn knieschuif uit de kom was geweest en de binnenband van zijn rechterknie was beschadigd. Volgende week mag zijn brace af, dan heeft hij die zes weken om gehad. Vervolgens is het zaak om zijn beenspieren weer te trainen om voldoende kracht in zijn bovenbeen te kweken. Hij hoopt dit seizoen nog te kunnen spelen, maar weet ook dat de kans daarop niet groot is. Hoewel hij naar eigen zeggen vaak relatief snel herstelt van blessures, is dit een zwaardere blessure waar hij geen ervaring mee heeft.