Terug naar overzicht Terug

UNIEKE PRESENTATIE OP HOF VAN SAKSEN


 Louter tevreden gezichten op de persdag van FC Emmen die voor het eerst buitenshuis werd gehouden. Plaats van handeling was het schitterende luxe resort Hof van Saksen dat ook in de regen een unieke entourage vormde. Tevreden gezichten bij FC Emmen-directeur Henk Eising, technisch-directeur Tom Saintfiet, trainer Gerry Hamstra en Phanos-directeur Geert Ensing die allen het woord voerden tijdens de bijeenkomst in de havezathe.
Henk Eising opende de rij van sprekers met de woorden: ,,Ik ben niet vaak sprakeloos, maar deze keer wel: zo mooi is het hier.” Hij blikte eventjes terug op het afgelopen seizoen (,,vallen en opstaan, dat laatste zeker ook”), sprak vol trots over de begroting voor het komende seizoen (,,3.037 miljoen waarvan 98,5 procent reeds is ingevuld”) om vervolgens een aantal mensen in het zonnetje te zetten. Allereerst kreeg Gerrit Volkers bloemen en lof wegens zijn inzet om sponsors over de streep te trekken. Ook de Commissaris der Koningin in Drenthe Relus ter Beek (niet aanwezig) kreeg waarderende woorden omdat ook hij voor FC Emmen een echte ambassadeur is. Verder kreeg Koelgroep Dorenbos lof omdat het afstand heeft gedaan van het recht om op de achterkant van het shirt te staan. Het verlengde het contract met FC Emmen zelfs voor twee jaar als rugsponsor.
Phanos-directeur Geert Ensing – Hof van Saksen is zoals bekend een onderdeel van Phanos – legde geen eis neer om direct een prijs te pakken. ,,Het zou natuurlijk wel mooi zijn indien FC Emmen aan de play offs gaat meedoen. Dat geeft publiciteit en daarmee wordt Drenthe op de kaart gezet en daar draait het toch om. We moeten natuurlijk wel ambities hebben want zonder doelen in je leven bereik je nooit wat. Ik ben blij dat ik me door de heren Ter Beek, Eising en Volkers heb laten verleiden om hoofdsponsor van FC Emmen te worden. Normaal trek ik mijn eigen plan maar ik kreeg na gesprekken steeds meer vertrouwen in de mannen. Ik zou zeggen: pak de bal op en maak er een mooi seizoen van.”
Technisch-manager Tom Saintfiet herinnerde aan de doelen die bij zijn aantreden vijf maand geleden werden gesteld: regiokarakter terug brengen, eigen jeugd kansen geven en over de grens kijken. ,,We zijn daarmee aan de slag gegaan en naar onze mening hebben we nu de doelstellingen ook daadwerkelijk ingevuld.”
Trainer Gerry Hamstra was de zaterdag er voor met zijn selectie te gast geweest op Hof van Saksen en deelde een groot compliment uit aan het resort. ,,Het straalt ambitie, gretigheid en een wij gevoel uit en dat zijn zaken die ook voor de spelersgroep van belang zijn. Ik ben blij met deze groep en het was natuurlijk ook prachtig dat we op 25 juni met een complete groep aan de slag konden. Na anderhalve week training kan ik stellen dat die drie eerder aangehaalde zaken ook van de groep afstralen.”  De spelers stellen zich op voor de teamfoto.

Geert Ensing kijkt of het goed is.

De fotografen doen hun werk in stromende regen.

Hof van Saksen zorgde zelfs voor de paraplu’s (Foto’s FC Emmen Media).