FC Emmen met zevenklapper langs RegioTeam2007

De wedstrijd op het Harm Kuiper sportpark in Odoorn was tot op zekere hoogte een kopie van het duel tegen Bargeres, toen een goede eerste helft en een wat de goals betreft mindere tweede helft. Zo was het ook in Odoorn waar de partijen met 5-0 gingen rusten en waar FC Emmen na de rust ondanks diverse scoringskansen er slechts twee aan toevoegde: 0-7.
FC Emmen, nog zonder Roy Stroeve, liet in de eerste helft bij vlagen prima voetbal zien met de Duitser Edgar Bernhardt en ex-FC Groninger Marcel Pannekoek in goede rollen. De technisch zeer begaafde Bernhardt was bij de voorbereiding van de eerste twee treffers betrokken. Uit de eerste, een vrije trap, kopte Ronald Breinburg raak en de tweede voorzet werd door Bas Dost koppend in 0-2 omgezet. Daarna was het de beurt aan Marcel Pannekoek die tegen Bargeres nog wat bleekjes acteerde maar in Odoorn op de voorgrond trad. Hij zette zijn nieuwe ploeg op 0-3 en 0-4 met bij de laatste goal een goede assist van Bas Dost. Geoffrey Verweij zette het slotakkoord door in de laatste minuut de 0-5 te laten aantekenen. Verweij kreeg overigens meerdere scoringskansen maar had pech dat met Michiel Sanders de beste man bij het RegioTeam in het doel stond.
Na de pauze liet FC Emmen trainer Gerry Hamstra weer bijna een compleet nieuw elftal aantreden. Sander Danes stond voor het eerst in de goal terwijl Edgar Bernhardt en Guus de Vries de enige spelers waren die ook voor de rust hadden gespeeld. De Vries was daarbij de vervanger van Pannekoek die oorspronkelijk een volledige wedstrijd zou spelen. Hoewel Edgar Bernhardt al na drie minuten scoorde wilde vervolgens de voorsprong maar moeilijk oplopen. De kansen waren er overigens wel maar vooral Sergio van Dijk had evenals tegen Bargeres moeite de bal tussen de palen te krijgen. Het lukte hem in de 65e minuut wel toen hij koppend uit een hoekschop de 0-7 scoorde.
RegioTeam2007-FC Emmen 0-7. 13. Breinburg 0-1, 21. Dost 0-2, 23. Pannekoek 0-3, 40. Pannekoek 0-4, 44. Verweij 0-5, 48. Bernhardt 0-6, 65. Van Dijk 0-7. Toeschouwers: 600. Scheidsrechter: Holties.
FC Emmen, eerste helft: Ebeltjes; Bevaart, Breinburg, De Roo, De Vries; Schepers, Pannekoek, Bonevacia; Bernhardt, Dost, Verweij.
FC Emmen, tweede helft: Danes; Görtz, Wolters, Van der Kruis, Geers; Kamps, Haemhouts, Demeijer; Bernhardt, Van Dijk, De Vries.

Ronald Breinburg scoorde de openingstreffer.

Marcel Pannekoek op weg naar de 0-3.

Bas Dost vindt doelman Michiel Sanders op zijn weg.