Terug naar overzicht Terug

Uitstekend toernooi Emmen D1


 Emmen D1 heeft een uitstekende prestatie geleverd door als tweede op het toernooi om de Den Helder Cup te eindigen. De Emmenaren moesten alleen hun meerdere in het Engelse FC Reading erkennen.
Op het tweedaagse toernooi in Den Helder won Emmen D1 de drie poulewedstrijden met respectievelijk 1-0 (FC Den Helder), 3-0 (KS Stal Sczcezin, Polen) en 3-2 (Baronie). Vervolgens werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen NEC, met 1-0 gewonnen van KV Geel (Belgie) en een 1-1 resultaat tegen Feyenoord. In de halve finale werd na strafschoppen gewonnen van het Duitse Rot Weiss Oberhausen nadat de wedstrijd met 0-0 was afgesloten. In de finale tegen FC Reading nam Emmen nog wel de leiding maar toen de Engelsen via een penallty op gelijke hoogte kwamen was de pijp leeg en liep FC Reading naar de 4-1 zege.


Emmen C1 kwam uit op het Henk Kapelhoff toernooi van het Amsterdamse AFC. Op sportpark Goed Genoeg eindigden de Emmenaren als vijfde. De ploeg begon slecht met een 3-0 nederlaag tegen het Belgische AA Gent, herstelde zich enigszins via een 1-0 tegen FC Omniworld ern besloot de poulewedstrijden met een fraaie 2-0 zege op Ajax. In de strijd om de vijfde plaats klopte Emmen het organiserende AFC na strafschoppen. De wedstrijd eindigde in 2-2.