Emmen A1 sluit af met nipte nederlaag

Az was overigens veruit de beste ploeg. Vooral in aanvallend opzicht demonstreerden de Alkmaarders een grote overmacht met individueel heel sterke pionnen zoals bijvoorbeeld Oranje onder 19 spits Christy Janga naast de vleugelspelers Willy Overtoom en Moustapha el Aamrani. Laatstgenoemde kopte in de 33ste minuut de 0-1 binnen. Emmen was in de eerste helft niet in staat de AZ defensie, met in Tom Zoontjes ook een Oranje O.19 international, in problemen te brengen. AZ was evenwel zwak in de afwerking terwijl ook Emmen doelman Sander Danes een struikelbl;ok bleek. Na de pauze waren er twee kansen voor Arend Schonewille: in de 55ste minuut werd zijn schot gestopt door doelman Molenaar terwijl de Emmen-spits in de 78ste minuut rakelings voor langs knalde. Daar tussen door trof de Alkmaarder Christy Janga de paal.
Opstelling Emmen A1: Danes; Jarno Voorintholt, Doorn, Meertens, Van Eeken; Bosman, Boelen (55. Bugera), Reins (55. Benali); Manning, Schonewille, Wever (55. De Vries).