Weekend jeugd: O14 en O12 winnen in beker

Drie jeugdteams van FC Emmen begonnen afgelopen zaterdag aan de competitie. Helaas werden er geen punten gehaald op de eerste speeldag. In de beker ging het de teams beter af: Onder 14 en onder 12 wisten te winnen van respectievelijk Germanicus/CSVC JO15-1 en DZOH JO13-1.

VVV-Venlo O19 – FC Emmen O19 3-1
De Emmenaren wisten het goede spel van de afgelopen periode niet om te zetten in resultaat in Venlo. VVV onder 19 beschikte over een prima ploeg en stond met rust dan ook op een 1-0 voorsprong. Vlak na rust kwam de thuisploeg op 2-0. Giorney Rojer bracht de spanning terug tot 2-1, maar ondanks een aantal dotten van kansen kwam Emmen niet meer langszij. VVV-Venlo onder 19 scoorde zelfs nog de 3-1.

FC Emmen O17 – Almere City FC O17 1-2
De ploeg van trainer/coach Rick Slor had het zwaar met de Almeerders, maar wisten relatief eenvoudig overeind te blijven in de eerste helft. Zelf kwam het vlak voor rust op een 1-0 voorsprong, door een schitterend doelpunt van Bjørn Plaggenborg. Mede dankzij een prima inzet leek Emmen de aanvallen van Almere City goed af te kunnen wenden, maar ging het alsnog de bietenbrug op door twee defensieve fouten. Een slotoffensief zorgde niet meer voor de gelijkmaker.

FC Emmen O14 – Germanicus/CSVC JO15-1 2-1 (beker)
De FC Emmen onder 14 zal dit seizoen niet uit gaan komen in de landelijke onder 14-competitie, maar gaat regionaal spelen tegen oudere leeftijdsgenoten. Het eerste treffen in de beker werd tegen Germanicus/CSVC JO15-1 winnend afgesloten met 2-1. FC Emmen O14 kwam na rust op een 1-0 voorsprong door Mats Kartodijojo, maar na rust maakte de ploeg uit Coevorden gelijk. Hank Bosch wist vlak voor het eindsignaal met een mooi schot de overwinning binnen te slepen.

Cambuur L. O13 – FC Emmen O13 3-1
Onder 13 verloor het eerste duel van de competitie met 3-1 van Cambuur Leeuwarden. In het Cambuur stadion kwam de gastheer vroeg op voorsprong, maar een doelpunt van Finn Hoogeveen zorgde voor een gelijke stand. Voor rust had Emmen nog op voorsprong kunnen komen, maar een doelpunt werd alsnog afgekeurd. In het tweede bedrijf wist Cambuur het net wel tweemaal te vinden, waardoor de ploeg van trainer/coach Kenny Koning met lege handen naar huis ging.

DZOH JO13-1 – FC Emmen O12 1-3 (beker)
FC Emmen onder 12 versloeg stadsgenoot DZOH onder 13 met 1-3. Stan van Manen zorgde voor de eerste twee doelpunten bij de jonge Emmenaren. DZOH deed daarna iets terug, maar Jort Schnoing zorgde voor de veilige 1-3 voorsprong en tevens eindstand.

Go Ahead Eagles O15 – FC Emmen O15 5-0 (oefen)
FC Emmen onder 11 en onder 10 speelden op het Bosma & Schuur toernooi bij vv HSC