Terug naar overzicht Terug

Uitnodiging: Mini-symposium Jong Talent 3.0


Uitnodiging: Mini-symposium Jong Talent 3.0

Goed voorbereid de ‘War for Talent’ in


De Nederlandse economie trekt aan. De groei die we doormaken is ook goed merkbaar in organisaties: tijden van bezuinigingen zitten in een eindfase of lijken voorbij, (nieuwe) vacatures ontstaan en de focus ligt weer op de doorontwikkeling van de organisatie. 

Tegelijkertijd heeft menig organisatie te maken met een vergrijsd personeelsbestand en een sterke uitstroom van oudere werknemers de komende jaren. Op de arbeidsmarkt ontstaan uitdagingen om kundige mensen aan te trekken, zeker jonge, talentvolle mensen.

Stevige uitdagingen
Noord-Nederland zit daarbij in een regio waar deze uitdagingen extra sterk lijken te zijn. Talentvolle professionals trekken naar andere regio’s van het land of verlaten organisaties al na een korte periode werkzaam te zijn geweest. Bovendien heeft de jongste generatie op de arbeidsmarkt weer zijn eigen voorkeuren en interesses, die weer sterk afwijken van generaties die al langer werkzaam zijn.
We kunnen daarom spreken over Jong Talent 3.0.

Hoe kunnen we deze uitdagingen aan gaan?

De uitdagingen van individuele organisaties staan niet op zichzelf. De kwaliteit van de medewerkers bepaalt de toekomst en bestendigheid van organisaties. De arbeidsmarkt begint krapper te worden en zowel profit, semi-profit en non-profit organisaties hebben met deze uitdagingen te maken.

Expertisecentrum Plato nodigt deze organisaties die met dergelijke uitdagingen kampen uit om hierover verder te praten. Op donderdag 27 oktober organiseren we daarom een interactief mini-symposium Jong Talent 3.0.

Daarbij gaan we nader in gesprek over actuele thema’s als:

  • Het in huis halen van Jong Talent;
  • Het opleiden van Jong Talent tot kundige professionals;
  • Hoe Jong Talent behouden kan worden voor de organisatie;
  • De meerwaarde van een samenwerking tussen organisaties.

Uiteraard kunt u uw uitdagingen en vraagstukken ook op deze bijeenkomst bespreken. 
Naast de facilitering en begeleiding van Expertisecentrum Plato hebben we een interactief programma met twee sprekers die u inhoudelijk zullen meenemen.

Sprekers voor het mini-symposium Jong Talent 3.0

Spreker 1: Jan Dirk Gardenier van CAB over de arbeidsmarkt van Noord-Nederland
Jan Dirk Gardenier van onderzoeksbureau CAB kent de Noordelijke arbeidsmarkt als geen ander. Hij neemt u mee in de huidige stand van de arbeidsmarkt; waar liggen de kansen voor u als werkgever? Welke effecten zijn zichtbaar in de populatie van jong talent in Noord Nederland?
De aanbevelingen zijn zowel creatief als realistisch.

Spreker 2: John Tetteroo van de gemeente Emmen
John Tetteroo is met zijn Expertisecentrum een ondernemer in een overheidsomgeving. Met een team van Zelfstandig Publieke Professionals (ZPP’ers) biedt hij de oplossing voor vele interne capaciteits- en expertisevraagstukken. Hij heeft daarom ook een flinke aantrekkingskracht op jonge ambtenaren. Het geheim van zijn succes is samenwerking. Hij gaat hierin zelfs zo ver dat hij er in slaagt om overheid en markt met elkaar te laten samenwerken. Maak kennis met deze jonge ambtenaar van 55+.

Nadere details van de bijeenkomst

Wanneer? Donderdagmiddag 27 oktober van 14.00 tot 17.00

Waar? Gemeentehuis Hoogeveen, in de Burgerzaal.
Let op: betaald parkeren in de buurt! Gratis parkeren kan op 5 min. loopafstand (Mauritsplein)
Klik hier voor de exacte locatie.

Voor wie?  Deze bijeenkomst is bedoeld voor directeuren, managers en HR-managers / -adviseurs. Stuur deze mail gerust door aan mensen die binnen deze       doelgroep vallen.

 

Programma 

14.00 Woord van welkom door onze gastheer – de Samenwerkingsorganisatie de Wolden Hoogeveen

14.15 Jan Dirk Gardenier over de arbeidsmarkt van Noord-Nederland met aanbevelingen voor uw organisatie

15.00 John Tetteroo over de meerwaarde van een samenwerking in de regio

15.30 Themadiscussies over Jong Talent 3.0
(Jong Talent in de organisatie halen, trainen en begeleiden en in de organisatie houden)

16.15 Slotwoord door Expertisecentrum Plato

16.30 Afsluitende borrel