Terug naar overzicht Terug

Tweede fase Scoren voor Gezondheid feestelijk afgesloten


Op woensdag 6 juli werd het project Scoren voor Gezondheid feestelijk afgesloten in stadion De Oude Meerdijk. Alle deelnemende scholen werden uitgenodigd om leuke activiteiten te doen op het veld. Hiermee is de tweede fase van Scoren voor Gezondheid definitief afgesloten.


Normaliter was de tweede fase van het project afgelopen december al afgerond, maar helaas gooide corona destijds roet in het eten. Nadat in mei het klassenontbijt werd ingehaald, was het nu tijd voor de afsluiting. De deelnemende leerlingen van verschillende basisscholen uit de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen doorliepen tijdens de afsluiting verschillende onderdelen. Zo kregen ze een stukje techniektraining, maar was er ook zeker ruimte voor plezier met trefbal en het FC Emmen-doel.

Als kers op de taart ondertekenden de leerlingen hun eigen ‘Scoren voor Gezondheid diploma’ in het bijzijn van mascotte SIBI. Uiteraard mag dan een foto met SIBI niet ontbreken! De deelnemers gingen na deze sportieve dag moe, maar voldaan naar huis.

Over Scoren voor Gezondheid
Volgend schooljaar start de derde en tevens laatste fase van Scoren voor Gezondheid. Tijdens het project Scoren voor Gezondheid worden basisschoolkinderen uit de bovenbouw uitgedaagd om een gezondere leefstijl aan te nemen. Zo is er gedurende twintig weken volop aandacht voor bewegen en gezonde voeding. Het project wordt feestelijk afgetrapt en afgesloten op De Oude Meerdijk, terwijl er in de klas vanuit een speciaal FC Emmen-werkboek wordt gewerkt.

Scoren voor Gezondheid is een initiatief van EFDN en wordt mogelijk gemaakt door het Erasmus+ programma, Kans voor de Veenkoloniën en de provincie Drenthe.