Twee keer verlies tegen Ajax teams

FC Emmen A1-Ajax A2 1-3
Een wedstrijd met twee verschillende helften is een veel gebruikt chiché maar het dekte wel het wedstrijdverloop. De eerste helft was voor een fris ogend FC Emmen dat eerst kansen kreeg via Richard Johannes en Björn Zwikker. Daaruit werd niet gescoord maar de openingstreffer viel exact halverwege. Het was een mazzelgoaltje want uit een vrije trap vanaf de linkerkant werkte Ajax verdediger Ivo de Heus de bal in eigen doel: 1-0. Ajax had in de eerste helft geen enkele doelrijpe kans gehad maar dat veranderde na de pauze snel. Binnen vijf minuten stond FC Emmen tegen een 1-2 achterstand aan te kijken. Melvin Groot en Darryl Lachman scoorden. FC Emmen kwam niet meer in de wedstrijd en zag in de laatste minuut de achterstand nog tot 1-3 oplopen via Deniz Aslan.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Jaspers, De Roo, Roukema, De Almeida; Dekker, Moolhuizen, Zwikker; Johannes (70. Van Bergen), Dost, Van der Weide (50. De Groot).

Bas Dost (links) en Randy van der Weide (7) juichen nadat Ivo de Heus (3) de bal in eigen doel heeft gewerkt.

Doelman Lennon Ebeltjes raakte gblesseerd bij deze acie.

Joël de Almeida is twee Ajacieden de baas.

Er werd met een groot formaat bal gespeeld.

Bas Dost (midden) had een moeilijke middag.

Ajax B2-FC Emmen 3-1
FC Emmen had de punten nodig maar winnen bij de koploper was geen simpele opgave. Ondanks het verlies kon de Emmenaren echter niets worden verweten, ze knokten voor ze waard waren en deden vooral in de eerste helft niets voor de Amsterdammers onder. Dat de eerste 45 minuten met een 1-0 achterstand werd afgesloten was het gevolg van een benutte strafschop nadat Tim Siekman zijn tegenstander ten val had gebracht. In de vierde minuut na de doelwisseling kwam FC Emmen op gelijke hoogte toen Jordy Beeksma door Wouter van Aanholt werd aangespeeld: 1-1. Vijf minuten later werd het echter 2-1 uit een vrije trap en in de 55e minuut maakte Ajax de derde goal. FC Emmen bleef daarna strijden voor een tweede en wellicht dan een derde goal maar zonder succes.
FC Emmen B1: IJzerman; De Vries, Wolbers (64. Van der Graaf), Siekman, Van der Berg, Schijff (60. Bal), Van Aanholt, Beeksma, Ten Voorde (55. Caria), Wakker (62. Oosting).

Rohda Raalte C1-FC Emmen C1 1-2
De C-jeugd speelde een slappe partij voetbal wat het in degradatienood verkerende Rohda goed leek uit te komen. De ploeg uit Raalte nam na een half uur spelen zelfs de leiding. De enige kans voor de Emmenaren kreeg Wouter Beijering in de beginfase maar stuitte op de doelman. Na de pauze werd het spel van FC Emmen er zeker niet beter op maar het scoorde tenminste nog wel twee maal. In de 40e minuut benutte Simon IJzerman een strafschop en tien minuten later zette Wouter Beijering zijn ploeg met een lobje op winst.
FC Emmen C1: Vos: Van Bree (45. Hindriks), Fokkens, Poelstra, Koenders, Heerkes (55. Slagveer), IJzerman, Hoff (33. Westebring), Beijering, Bos, Locadia.

SC Heerenveen D1-FC Emmen D1 2-0
Na het verlies in Heerenveen lijkt FC Emmen D1 met nog twee duels te gaan op een beslissingswedstrijd om het kampioenschap met FC Groningen D1 af te koersen. De nederlaag tegen SC Heerenveen was sneu omdat de twee treffers pas in de laatste twee minuten tot stand kwamen. Wel had de thuisclub in de 10e minuut een strafschop gemist maar wat de kansen betrof was het na een helft spelen in evenwicht want kort daarna kon Stan Ypenburg de bal voor een leeg doel niet tussen de palen krijgen. In de tweede helft bleef het lang spannend maar in de laatste drie minuten kwam er een stroomversnelling ten gunste van SC Heerenveen. Eerst werd Michael Chacon ten val gebracht, zijn tegenstander ontving de rode kaart maar in plaats van de verwachte strafschop werd het slechts een vrije bal net buiten de zestien. Kort daarop schoot SC Heerenveen een vrije trap via onderkant lat binnen: 1-0. FC Emmen drong aan op de gelijkmaker maar kreeg in plaats van een beloning een counter en een tweede goal om de oren.
FC Emmen D1: Rob Schuldink; Rijkens (50. De Jong), Jonkers, Warmolts, Mol, Westebring, Bouws (40. Rasevic), Wessels, Huser, Chacon, Ypenburg (Wouter Schuldink).