Terug naar overzicht Terug

Trots van Drenthe maakt voortbestaan mogelijk


De Operatie Schoon Schip zoals Ronald Lubbers het reddingsplan betitelt is bijna op alle punten geslaagd. ,,Het is redelijk succesvol verlopen”, zei Lubbers op de persconferentie voorafgaande aan de wedstrijd FC Emmen-Sparta. ,,Ik denk dat we een prima kans van slagen hebben.”
 


Ronald Lubbers op de persconferentie (Foto: Boudewijn Benting).


In grote lijnen is het reddingsplan dus perfect maar er moeten nog wel degelijk zaken worden geregeld. Zo moet er een directeur worden benoemd met een sterke commerciële achtergrond. Interim directeur Jacob Paas heeft een contract tot en met einde seizoen en dat wordt niet verlengd. Lubbers prees wel zijn inzet. ,,De buitenwacht heeft onvoldoende gezien wat hij heeft gedaan maar we hebben iemand nodig die commercieel de club voooruit kan brengen.” Gerrit Volkers, de eigenlijke directeur, heeft vandaag een ontbindingscontract getekend. Beide partijen zien daarbij af van rechten.   

Met de jeugdopleiding heeft Ronald Lubbers een enorme domper te verwerken gekregen. Na gesprekken met SC Heerenveen over de toekomst van de jeugdopleiding leek er woensdag een overeenkomst te zijn waarbij werd afgesproken nog een seizoen door te gaan. ,,Tot onze grote verbazing lag er enkele uren later een brief bij ons op de mat waarin stond dat SC Heerenveen de samenwerking opzegde. Ik vind dat eerlijk gezegd een schandalige zaak, zo ga je toch niet met jeugd om. We hebben inmiddels contact met de KNVB hierover gehad en de bond steunt ons volledig. Komende dinsdag komt een delegatie naar Emmen om dit te bespreken.’ 

Voor de functie van hoofdtrainer is na het aangekondigde vertrek van René Hake de ex-Veendammer Joop Gall in beeld. Er is een oriënterend gesprek geweest meldde Lubbers. De nieuwe trainer, die bijstand voor technische zaken krijgt van de heren Herman Harms, Ronald Lubbers en John Koops, kan een budget van 1.2 miljoen tegemoet zijn. Dat bedrag komt uit een totaal budget van 2.4 miljoen euro.

‘De raad van commissarissen is met ingang van vrijdag afgetreden. Voorzitter Gé Bax en de leden Cees Goos en Jan Kempers achten de klus geklaard. ,,We zijn zeer content met het besluit van de gemeenteraad en de plannen van Ronald Lubbers”, verklaarde Gé Bax.