Terug naar overzicht Terug

FC Emmen sluit seizoen af met gelijkspel


De bijna ultieme wens van alle Emmenaren was om toch eindelijk weer eens in eigen huis te scoren. Die smeekbede werd al in de zevende minuut verhoord door een goal van Randy Wolters. Er ging een hoekschop aan vooraf die door doelman Pellatz voor de voeten van Randy Wolters werd gestompt. Diens schot vloog via een Spartaan langs Pellatz in tegen het net: 1-0. Voor Wolters was het zijn vierde treffer en de vorige was uitgerekend tegen Sparta in de befaamde mistwedstrijd op 29 november in Rotterdam toen hij in de tiende minuut raak schoot. De weelde van een voorsprong duurde echter slechts drie minuten want in de tiende minuut werd Jeremy Bokila de diepte ingestuurd en was vervolgens Mike Koenders en Arsenio Halfhuid te snel af. Zijn diagonaal schot was doelman Harm Zeinstra te machtig.


In het verdere verloop van de eerste helft toonde Sparta over een beter ploegverband te beschikken maar dat was gelet op de stand op de ranglijst niet echt een verrassing.  Het aantal doelrijpe kansen aan beide kanten was echter aan de magere kant. Op slag van rust was Sparta verdediger Dijkhuizen gevaarlijk maar vond doelman Zeinstra op zijn weg. FC Emmen had halverwege een redelijke kans kunnen krijgen indien Eldridge Rojer wat doortastender was geweest op een pass van de actieve Mehmet Boztepe maar kreeg het niet voor elkaar. De eerste 45 minuten waren afgezien van de eerste tien minuten daardoor aan de saaie kant.
 

Jorrit Kunst valt over een Spartaan.

 

Mehmet Boztepe (rechts) speelde wellicht zijn beste wedstrijd voor FC Emmen. Nathan Rutjes (8) in de achtervolging (Foto’s Boudewijn Benting)

 Gezien de ruime achterstand van AGOVV in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch zou een simpele zege van FC Emmen voldoende zijn om de rode lantaarn richting Apeldoorn te sturen. FC Emmen deed inderdaad een serieuze poging om het seizoen in de winning mood af te sluiten. In de tweede minuut loste Jeffrey de Visscher een schot waarmee doelman Pellatz enige moeite had. Na een kwartier kopte Sander Fischer uit een hoekschop rakelings voorlangs. Sparta was wat minder ambitieus en leek met de gedachte reeds bij de nacompetitie. De Rotterdammers speelden plichtmatig en creëerden weinig in de tweede helft. Pas in de extra tijd waren er pogingen van Bokila en invaller Varela waarmee Zeinstra geen moeite had. Bij FC Emmen ging Sander Fischer  mee naar voren en was de laatste Emmenaar van het seizoen die een kansje kreeg maar met zijn linkervoet te slap naast schoot. Het bleef bij de 1-1 en FC Emmen kreeg zo waar applaus en dat was een tijdje geleden.

 

 

 


Twee Emmenaren, Sander Fischer en Randy Wolters, kregen nog geel. Beiden stonden op scherp en moeten daardoor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen missen. Wolters moet dat echter in Den Bosch doen en waar Fischer het volgende seizoen speelt is nog niet duidelijk.

FC Emmen-Sparta Rotterdam 1-1. 7. Wolters 1-0, 10. Bilate 1-1. Scheidsrechter: Honig. Gele kaart: Fischer en Wolters (FC Emmen). Toeschouwers: 2331.
FC Emmen: Zeinstra; Kunst, Fischer, Halfhuid, Koenders, Velda, De Groot, Boztepe (81. Jongebloet), De Visscher (76. Bemba), Rojer, Wolters.
Sparta Rotterdam: Pellatz (70.Dantschotter); Dijkhuizen, Luirink, Bentem, Slijngard, Nieuwendaal, Bel Hassani, Rutjes, Bilate (80. Varela), Calabro (61. Bruinier), Bokila.