TOP Oss en FC Emmen maken er een spektakel van

Vorig seizoen begon Gerry Hamstra zijn loopbaan als trainer in het betaalde voetbal met een ontluisterende 4-0 nederlaag uit bij TOP Oss. Ook bij zijn tweede bezoek aan de Brabantse stad moest zijn ploeg vier goals incasseren maar het goede nieuws was deze keer dat er ook vier doelpunten werden gescoord. De 4-4 eindstand werd bereikt na een knotsgekke wedstrijd waaraan alle partijen inclusief scheidsrechter Sanders hun aandeel hadden.

Het was alles bij elkaar genomen best een leuke avond in Oss. Ondanks de regen maakten TOP Oss en FC Emmen er een aardig spektakel van hoewel daar tot ontzetting van de trainers heel veel fouten aan vooraf gingen. ,,Als je zo staat te verdedigen, is een gelijkspel wel het hoogst haalbare”, mopperde FC Emmen-trainer Gerry Hamstra. Collega Hans de Koning van de thuispartij verweet zijn verdedigers het zelfde: ,,We gaven de goals op kinderlijke wijze weg.”
FC Emmen was naar Oss getogen om te pogen drie punten mee naar huis te nemen. Dat leek Roy Stroeve te onderstrepen met twee goede kansen in de 3e en 5e minuut maar kopte eerst van dichtbij over en tikte vervolgens in de handen van doelman De Vogt. TOP Oss nam alras het initiatief over en drukte dat in de 13e minuut uit met de 1-0 voorsprong via verdediger Charles Kazlauskas. Het was ook tamelijk snel duidelijk dat bij FC Emmen de kunst van het verdedigen deze avond niet op een hoog peil stond. Vooral doelman Thomas Villadsen en Ronald Breinburg haalde soms rare fratsen uit maar die werden nog eventjes verbloemd door de gelijkmaker van Geoffrey Verweij die na een half uur de 1-1 liet aantekenen. Zeven minuten voor de pauze kwam Villadsen ver uit zijn hok maar liet zich in samenwerking met Breinburg verschalken door een leep balletje van Erik Quekel: 2-1 wat tevens de ruststand was.
Na de thee verving Gerry Hamstra linkerverdediger Danny van Dijk door Kevin Görtz, verhuisde Callum Little van links naar recht en Marcel Pannekoek van centraal op het middenveld naar de linkerkant. Dat leek effect te sorteren want al in de 51e minuut bracht de keihard werkende Roy Stroeve de partijen weer op gelijke hoogte: 2-2.Twaalf minuten hield FC Emmen deze stand vast tot de verdedigende chaos tot de 3-2 van Quekel leidde. Kort daarop verloste Hamstra Ronald Breinburg uit zijn lijden en verving hem door Morten Friis. Een gouden wissel zoals snel bleek want de kleine Deen kopte en schoot in een tijdsbestek van amper een minuut FC Emmen naar een 3-4 voorsprong.
Er was nog een kwartier te gaan en de droom van een driepunter leek voor FC Emmen waarheid te kunnen worden. Maar niets was zeker deze avond, drie minuten na de 3-4 stond het al weer 4-4. Wel een doelpunt met een luchtje want de vraag was of de bal na een inzet van Kazlauskas de doellijn was gepasseerd. De assistent-scheidsrechter wees echter gedecideerd naar het midden. Scheidsrechter Sanders, die maar wat deed, stond vervolgens even aan de kant van FC Emmen. Quekel viel in het strafschopgebied na aangetikt te zijn door Robin Demeijer. Bij de Emmenaren werd al gedacht aan een penalty maar tot ieders verbazing kreeg Quekel geel voor een schwalbe en omdat het zijn tweede was moest de onfortuinlijke topscorer van TOP ook nog vertrekken. In de slotfase kon het nog alle kanten op waarbij FC Emmen het laatste woord leek te hebben. Marcel Pannekoek kwam drie minuten in de extra tijd vrij tot schot maar schoot voorlangs. Het was wellicht een beetje te veel van het goede voor FC Emmen geweest maar op deze avond was alles mogelijk.

TOP Oss – FC Emmen 4-4. 13. Kazlauskas, 31. Verweij 1-1, 38. Quekel 2-1, 51. Stroeve 2-2, 63. Quekel 3-2, 74. Friis 3-3, 75. Friis 3-4, 78. Kazlauskas 4-4. Scheidsrechter: Sanders. Rode kaart (twee maal geel): 82. Quekel (TOP Oss). Gele kaart: Van Dalen, Thijssen, Zafarin (TOP Oss), Sergio van Dijk, Demeijer, Van der Kruis (FC Emmen). Toeschouwers: 1734.
TOP Oss: De Vogt: Kazlauskas, Schoofs, Van Dalen (79. Djollo), Bart van Hintum, Ripson, Thijssen, Zafarin, Rosalia, Van der Ven (60. Van den Herik), Quekel.
FC Emmen: Villadsen: Demeijer, Van der Kruis, Breinburg (68. Friis), Danny van Dijk (46. Görtz), Kamps, Pannekoek, Stroeve (89. Schepers), Little, Verweij, Sergio van Dijk.

Geoffrey Verweij (rechts) maakt de 1-1.

De verdediging van FC Emmen

Callum Little maakte zijn debuut in de basis.

Thomas Villadsen en Ronald Berinburg kunnen de 3-2 van Erik Quekel niet verhinderen.

Morten Friis (2e van links) ontvangt de felicitaties.(Foto’s FC Emmen Media)