FC Emmen A1 pakt drie punten

Stormvogels Telstar A1-FC Emmen A1 2-3
Zonder de geblesseerden Tim Siekman en Erwin de Vries kende FC Emmen een moeilijke start op het belabberde speelveld. Alex Goos en Frank Schijff stonden nu als vleugelverdedigers opgesteld en dat had even een gewenningsperiode nodig. Goos moest na een half uur ook nog uitvallen en werd vervangen door Dries Jan Bal die vervolgens een puike wedstrijd speelde. De thuisclub nam de leiding indirect uit een strafschop die in eerste instantie door doelman Gerben Springer werd gekeerd maar tegen de rebound was hij kansloos: 1-0. In de 20e minuut ontving Bas Dost de bal uit een vrije trap van Janko Dekker en maakte gelijk. Uit wederom een vrije bal van Janko Dekker kopte Wouter van Aanholt op slag van rust zijn ploeg naar een 1-2 voorsprong. Twee minuten na de pauze sloeg FC Emmen opnieuw toe via Camiel Fidom. Beide ploegen kregen daarna nog kansen maar de 2-3 in de 85e minuut kwam voor de thuisclub te laat.
FC Emmen A1: Springer; Schijff, Wolbers, Dekker, Goos (31. Bal), Van Aanholt, Schonewille, Beeksma, Fidom, Dost, Wakker (80. Wolting).

FC Volendam B1-FC Emmen B1 2-1
FC Emmen B1 hield in het winderige Volendam stadion lang stand. Het was in de eerste helft een ontmoeting tussen twee teams die gelijkwaardg waren. Veel kansen ontstonden er echter niet hoewel de thuisclub wat vlotter combineerde. In de 39e minuut viel de eerste treffer nog tamelijk onverwachts toen via de onderkant van de lat de bal de doellijn passeerde. FC Emmen zette direct na rust aan en kreeg snel een kans via Corbin Kuilder die na aangeven van Wouter Beijering net naast schoot. In de achtste minuut viel de gelijkmaker dan wel en kwam op naam van Rick te Voorde. Er ontstonden vervolgens nog goede kansen voor de Emmenaren, zo raakte Gianluca Caria de paal en kreeg later ten onrechte geen strafschop van de slecht fluitende scheidsrechter. FC Emmen leek aldus met een puntje in de bus te kunnen gaan maar drie minuten in blessuretijd viel alsnog de winnende treffer voor de Volendammers.
FC Emmen B1: Koops: Hoff, Van der Ham, Van der Berg (20. Poelstra), Dos Reis, Kuilder, Caria, IJzerman, Van der Graaf (41. Beijering), Kazantzis, Ten Voorde.

WSV – FC Emmen C1 0-7
Een regelmatige zege voor de beste ploeg in de tweede divisie. De thuisploeg probeerde wel het de Emmenaren lastig te maken met een versterkte verdediging maar was niet tot meer in staat. Na een helft spelen leidde FC Emmen met 0-3 dankzij goals van achtereenvolgens Michael Chacon, Jurgen Locadia en Herman Hindriks. Na de doelwisseling maakten in volgorde van opkomst Kay Schra, Hindriks en Locadia twee keer de zevenklapper vol.
FC Emmen C1: Scvhuldink: Jonkers (36. Elperman), Streutker, Heerkes, Westebring (36. Stollenga), Van Bree (36. Warmolts), Chacon, Hindriks, Schra, Locadia, Slagveer (36. Ypenburg).

Twente Heracles D1-FC Emmen D1 5-1
De jeugdige Emmenaren hadden tegen de tweedejaars D’tjes van de Twente Heracles combinatie niet veel in te brengen. Bovendien miste coach Nico Haak ook nog drie spelers waardoor de ploeg geen vuist kon maken hoewel in de eerste helft nog aardig partij werd geboden zonder tot eigen kansen te komen. In de laatste vier minuten voor de pauze sloeg de thuisclub twee keer toe waardoor er met 2-0 moest worden gerust. Na de rust was wat FC Emmen betreft het enige hoogtepunt de 4-1 van Pascal Huser die met een lob vanaf een meter of 25 scoorde.
FC Emmen D1: Kortman (40. Schrik): Rijkens, Room, Rasevic, Schuldink, Westebring, Wessels, Meinderts (31. ’t Hart), Buitenhuis (31. Arends), Huser, Greve (31. De Vos).