Tim Siekman maakt rentree in duel van Jong FC Emmen

Tim Siekman heeft na ongeveer drie maanden blessureleed zijn rentree gemaakt. Hij speelde een helft mee in het oefenduel van Jong FC Emmen tegen Jong FC Twente. De wedstrijd eindigde in een keurige 3-2 zege van de Emmenaren die een 2-0 achterstand volledig ombogen. Siekman raakte op 25 juli geblesseerd in de te Erica gespeelde oefenwedstrijd tegen Schalke ’04. Bij hem schoot de arm uit de kom. Er werd aanvankelijk gedacht aan een operatie maar daarvan werd afgezien. Op de training liep hij echter ook nog een scheurtje in het bovenbeen op waardoor de heling drie maanden duurde. Op het complex naast het FBK stadion in Hengelo speelde hij de eerste helft mee wat ook de bedoeling was.

De beide teams maakten er op het natuurgras een aardige partij voetbal van en waren redelijk tegen elkaar opgewassen. FC Twente nam na een kwartier de leiding uit een door Bart de Groot veroorzaakte strafschop. Spits Ruben de Jager was de maker. FC Emmen kreeg na goed een half uur een goede kans voor Arjan Hagenauw die echter de paal raakte. Kort na de doelwisseling verhoogde Ruben de Jager tot 2-0 en Jong FC Emmen leek met een nederlaag genoegen te moeten nemen. Na ongeveer een uur spelen kwam FC Emmen echter binnen twee minuten op gelijke hoogte. Eerst scoorde Arjan Hagenauw na een prima aanval met een diagonaal schot. Amper een minuut later kopte Derian Reinders rakelings naast maar kort daarop tikte Josip Baric toch de gelijkmaker binnen: 2-2. Het werd nog beter toen vier minuten voor tijd Justin Mulder voor de 2-3 zorgde.
Jong FC Twente-Jong FC Emmen 2-3. 16. De Jager 1-0 (strafschop), 54. De Jager 2-0, 60. Hagenauw 2-1, 61. Baric 2-2, 86. Mulder 2-3. Scheidsrechter: Kieft.
Jong FC Emmen: Meerits; Bouws, Siekman (46. Wielink), De Groot (54. Komduur), IJzerman, Metaj, Baric, Reinders, Ngendakumana (68. Dos Santos), Hagenauw (73. Grevink), Mulder.

Tim Siekman (geheel links) maakte 45 minuten vol.

Justin Mulder kijkt of er een aanspeelpunt is.