Terug naar overzicht Terug

Tim Siekman in de basis tegen Helmond Sport


Voor Tim Siekman is er voor het eerst in dit seizoen een plaats in de basis ingeruimd. Hij neemt de positie over van linkerverdediger Gaby Jallo die tegen VVV aan de schouder geblesseerd raakte. Voor het overige vertrouwt trainer Joop Gall op dezelfde spelers die twee weken gelegen met 4-1 van VVV Venlo wonnen.

Tim Siekman, die vorig seizoen vaste waarde als centrale verdediger was, heeft dit seizoen nog geen speelminuten gehad. Hij raakte zijn plaats kwijt aan Marcel Seip en was bovendien een tijdje geblesseerd. De keuze voor Siekman op links is volgens Joop Gall logisch: ,,Het is niet zijn favoriete plek maar heeft bij zijn vorige club ook wel linksback gespeeld. Hij is een echte linkspoot en goed voor de balans denk ik. Bij andere oplossingen hadden we daar een rechtspoot neer moeten zetten.” 


Met Gaby Jallo kan zeker een week of vier geen rekening worden gehouden. Hij heeft een plaatje in de schouder gekregen maar over drie weken kan er weer sprake van belasting zijn. Bart de Groot moet ook vermoedelijk een maandje rust houden. Hij liep afgelopen dinsdag in een oefenduel een spierscheuring op. Aan de selectie is Matthijs Hensens toegevoegd. De eerstejaars A-junior speelde dinsdag een helft mee in de oefenpot tegen GVAV.

Gall gaat uiteraard voor de drie punten maar denkt aan Helmond Sport een pittige tegenstander te hebben. ,,Ondanks een tamelijk lage begroting slagen ze daar elk jaar weer in om een acceptabele ploeg op de benen te krijgen. Op zich is er in de selectie ook niet veel veranderd, wel hebben ze Jack Tuyp en Lars Hutten er recentelijk nog bij gekregen. Die moeten natuurlijk hun weg nog vinden maar zijn wel echte versterkingen.”

FC Emmen: Meerits: Bakkati, Luis Pedro, Seip, Siekman, Olijve, Bannink, Rozema, Resida, Bergkamp, Peters.