Terug naar overzicht Terug

Thijs Dallinga maakt debuut in de basis


Voor de 35e speeldag in de Jupiler League moet FC Emmen op bezoek bij Jong Ajax een tegenstander die net als FC Emmen in uitwedstrijden beter presteert dan in thuiswedstrijden. De Amsterdammers staan momenteel derde maar hebben nog het over te spelen duel tegen NEC Nijmegen te goed. FC Emmen heeft vier keer eerder op sportpark De Toekomst gespeeld, daarvan werd er eentje verloren, een keer was er winst en twee maal eindigde het duel in 1-1.


Bij FC Emmen staat vrijdagavond Thijs Dallinga in de basisopstelling. Enerzijds omdat Mario Bilate nog niet fit genoeg is, anderzijds omdat trainer Dick Lukkien het volste vertrouwen in de zeventienjarige spits heeft. ‘’We hebben behoefte aan een echte spits en dat is hij.’’ Verder keren Anco Jansen en Alexander Bannink, respectievelijk na een schorsing en een blessure, terug in de basis. Youri Loen (geschorst), Josimar Lima (privé redenen) en wegens blessures Jeroen Veldmate, Mario Bilate en Norair Mamedov zijn niet beschikbaar.

Drie wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie staat het deelnemersveld voor de play offs nog niet vast. Zelfs FC Emmen is officieel nog niet geplaatst voor het natoetje hoewel er wel heel vreemde dingen moeten gebeuren indien het alsnog fout zou gaan. De Jupiler League wordt zoals bekend gevormd door twintig teams. Van de huidige nummers dertien tot en met twintig heeft FC Emmen niets te vrezen want die kunnen rekenkundig de Drentse formatie niet meer voorbijstreven. Dan blijven er twaalf teams over waarvan Jong Ajax en Jong PSV buiten de boot vallen, resteren nog tien teams waaronder FC Emmen. Een van die tien wordt de kampioen of promovendus, blijven er nog negen clubs over die in aanmerking komen voor de play offs. Omdat de play offs onder acht teams wordt uitgevochten moet er dus nog een club afvallen.

Volgens de stand na 35 wedstrijden staat FC Emmen op de vierde plaats wat de klassering voor de play offs betreft. Maar in puntenaantal kan FC Emmen theoretisch nog door drie clubs worden ingehaald: FC Volendam, FC Dordrecht en Almere City FC. FC Dordrecht telt verder niet mee omdat het reeds een periode heeft gewonnen. FC Emmen heeft een voorsprong van acht punten op FC Volendam en Almere City. Laatstgenoemde teams kunnen FC Emmen alleen voorbijgaan indien ze negen punten uit de laatste drie duels pakken en FC Emmen de laatste drie duels verliest. Speelt FC Volendam of Almere City vrijdag gelijk is FC Emmen geplaatst. Of het vervolgens de eerste ronde mag overslaan is dan de vraag.