Terug naar overzicht Terug

Terug in de Tied met: Tim Siekman


In ‘Terug in de Tied’ blikken we tijdens het WK in Qatar elke week met een oud-speler terug op zijn tijd bij FC Emmen. Deze week is dat Tim Siekman.

Siekman zette in de zomer van 2009 de stap van de jeugd naar de senioren van FC Emmen, om een jaar later naar amateurvereniging HHC Hardenberg te verkassen. Na drie jaar HHC kwam de verdediger weer terug naar De Oude Meerdijk en speelde vervolgens in zes jaar tijd 179 wedstrijden voor onze club. In 2019 vertrok hij naar het Belgische SK Lommel. Na één jaar in België keerde Siekman weer terug naar HHC, waar hij na een jaar zijn voetbalcarrière afsloot. Siekman is een echte Emmenaar, hoog tijd dus om met hem terug te blikken!

In het dagelijks leven is de inmiddels 32-jarige oud-voetballer hypotheekadviseur. “Ik help mensen die een huis willen kopen of een woning willen verbouwen met het krijgen van een hypotheek. Wij zijn eigenlijk de tussenpersoon tussen de bank en de klant”, aldus Siekman.

Siekman: “Ik heb bij FC Emmen een ontzettend mooie tijd gehad. Ik maakte als jeugdspeler de stap naar het eerste en ben na drie jaar HHC eigenlijk meegegroeid met de club. Elk jaar ging het beter en eindigden we hoger, om uiteindelijk te promoveren naar de Eredivisie. Dat was wel een periode in mijn leven waar ik heel mooie herinneringen aan heb.” De promotie was natuurlijk hét hoogtepunt en volgens Siekman heeft die promotie ook heel veel betekend voor de regio. “FC Emmen begon écht te leven in de regio, iets wat daarvoor niet altijd het geval was. Je merkt nu dat het stadion altijd vol zit en kinderen met een shirtje van FC Emmen rondlopen. Dat heeft echt wat met de omgeving gedaan.” Ook de play-offs wedstrijden, bijvoorbeeld tegen Roda JC, zullen Siekman altijd bijblijven. “Die periode en het toeleven naar de nacompetitie is eigenlijk de mooiste tijd van het jaar.”

De promotie buiten beschouwing gelaten springt er voor Siekman persoonlijk nog een wedstrijd uit. “Dat was de wedstrijd tegen FC Groningen in Euroborg, waarin Nicklas Pedersen twee keer wist te scoren.” Een gemaskerde Siekman gaf bij de winnende treffer de assist op Pedersen. “Daar had ik echt een bijdrage op een geweldige overwinning tegen FC Groningen. Het uitvak ontplofte, het was gewoon geweldig.”

Siekman: “Als ik bij FC Emmen over de vloer kom is het alsof ik nooit weg ben geweest. Ik ken Jan Haak, de verzorger van het eerste, aardig goed.” Ook heeft hij af en toe contact met Jurjan Mannes, die werkzaam is als hoofdscout bij FC Emmen. “We speelden natuurlijk samen bij HHC. Ook andere jongens met wie ik daar samen heb gespeeld zoals Gersom Klok spreek ik wel eens, omdat ik in Hardenberg werk.”

Na zijn periode bij FC Emmen vertrok de geboren Emmenaar naar SK Lommel uit België. “Ik wilde graag nog een keer naar het buitenland en het was zeker leuk om mee te maken. Andere stadions, een ander land, een andere competitie, dat leek me gewoon een heel leuk avontuur. Uiteindelijk was ik na een jaar ook wel weer blij om naar huis te gaan. Mijn vriendin woonde nog gewoon hier, dus ik reed heel vaak op en neer naar België. Dat is natuurlijk niet ideaal. Ik had toen eigenlijk gehoopt op een mooie club uit bijvoorbeeld Indonesië, Amerika of Australië, waar ik samen met mijn vriendin heen kon. Maar door het coronavirus kwam die club niet.”

Siekman kijkt met veel interesse naar FC Emmen. “Ik heb nu meer tijd om het voetbal te volgen en ik kijk eigenlijk wel elke wedstrijd van Emmen. Het is niet zo dat ik het allemaal op de voet volg, maar ik ben er wel mee bezig.” Doordat hij elke wedstrijd kijkt heeft hij een goed beeld van het huidige team. “Ik vind Mohamed Bouchouari een heel leuke rechtsback. Maar ook Ole Romeny en Lucas Bernadou vind ik goed spelen. Daarnaast moet ik zeggen dat Keziah Veendorp een goed seizoen draait.” Siekman kijkt met een positief gevoel naar het huidige Emmen. “Ik vind dat ze een leuk team hebben en goed voetbal spelen. Ik hoop van harte dat ze erin blijven!”