Terug naar overzicht Terug

Telstar – FC Emmen laatste uitwedstrijd in 2017


FC Emmen heeft de laatste tijd goede zaken gedaan. Door de drie achtereenvolgende overwinningen is de ploeg naar de zesde plaats geklommen die het wat de punten betreft deelt met Telstar: toevallig ook de tegenstander voor aanstaande vrijdag. Met nog drie duels te gaan voor het ingaan van de winterstop kan FC Emmen een vrolijk kerstfeest tegemoet zien indien het hier uit tenminste een redelijk aantal punten pakt.

In vergelijking met het vorige seizoen staat FC Emmen momenteel op dezelfde golflengte. Nu staat de formatie van trainer Dick Lukkien op de zesde stek met 26 punten uit 16 wedstrijden, hetzelfde aantal punten en wedstrijden als in 2016/17. Toen werd daarmee de zevende plaats ingenomen. In de komende drie duels kan FC Emmen de prestatie van het vorige seizoen echter op papier gemakkelijk verbeteren want de laatste drie duels van 2016 gingen namelijk alle drie verloren. In de huidige reeks overwinningen, die op drie staat, waren twee wedstrijden inbegrepen tegen de hekkensluiter op dat moment namelijk FC Volendam en Jong FC Utrecht. De kwaliteit van de komende drie tegenstanders moet echter aanmerkelijk hoger worden ingeschat. Telstar staat op de zevende plaats, dan komt nummer drie Jong Ajax op bezoek en de laatste wedstrijd is eveneens thuis tegen nummer vijf FC Den Bosch! Een pittige afsluiting van het jaar 2017 dus.

Eerst dus de uitwedstrijd tegen Telstar dat vorig seizoen tamelijk roemloos als zestiende eindigde terwijl het nu in het linkerrijtje van de Jupiler League staat. FC Emmen speelde vorig seizoen twee keer gelijk tegen de destijds door Michel Vonk getrainde formatie. Vooral in Velsen-Zuid was het een spektakelstuk. FC Emmen leek met 2-0 te gaan verliezen maar kreeg in de slotfase plotseling de geest. Zeven minuten voor tijd joeg Youri Loen een vrije trap achter doelman Boy de Jong en in de negentigste minuut maakte Issa Kallon nog gelijk met een kopbal uit een voorzet van Gersom Klok.

Een duel tegen de IJmonders is dit seizoen nooit vervelend gelet op de doelcijfers van 32 voor en liefst 35 tegen. Tegenover dat laatste cijfer zet FC Emmen slechts 19 tegenover. Wat de uitslagen betreft kunnen twee opvallende nederlagen met 6-0 worden aangehaald. Zowel bij Jong PSV als thuis tegen Fortuna Sittard stond een dergelijke uitslag na negentig minuten op het scorebord. Als het niet loopt, dan loopt het ook totaal niet zou een conclusie kunnen zijn. Zo werd voor de beker met 4-1 van VVSB verloren, een tegenstander die niet zo lang geleden ook FC Emmen uitschakelde. Aan de positieve kant staat echter recent een fraaie 3-2 thuiszege op koploper NEC Nijmegen. Nieuwe trainer Mike Snoei zette vooral in de maand oktober een fraaie serie neer met vijf overwinningen achter elkaar.  Momenteel loopt het wat stroever met slechts drie punten uit de laatste vier wedstrijden.

FC Emmen moet het in Velsen Zuid zonder Michiel Hemmen (griep) en Jeroen Veldmate (enkel) doen. Helemaal uitgesloten is de medewerking van Hemmen niet. Hij heeft weliswaar niet getraind maar is wel koortsvrij. Voor hen komen Michael Chacon en Youri Loen in de basis. De opstelling: Telgenkamp; Klok, Veendorp, Siekman, Bakker, Ben Moussa, Bijl, Chacon, Loen, Peters, Bannink.