Terug naar overzicht Terug

Bijzondere gastles voor leerlingen OBS de Kubus


Dinsdag 5 december heeft FC Emmen in samenwerking met Gerard Roosendaal (veteraan missie UNFIL (Libanon)) en Pascal Bobbe (veteraan missie Afghanistan) vier bijzondere, maar bovenal leerzame gastlessen mogen verzorgen bij OBS de Kubus in Emmen.

Aan de hand van het thema Respect vertelden veteranen Roosendaal en Bobbe over hun ervaringen in oorlogsgebieden in Libanon en Afghanistan. Meer dan honderd leerlingen van groep zeven en acht van OBS de Kubus waren vanaf moment één geboeid. De veteranen namen de leerlingen mee in hoe belangrijk onderling respect en vertrouwen is in het hedendaagse leven. Vertrouwen en respect dat amper waarneembaar is in een oorlogsgebied.

Vanuit de eerste selectie van FC Emmen speelden ook eerste elftalspelers Nande Wielink en Joris Voest een belangrijke rol tijdens de gastles. Zij vertelde over hoe belangrijk vertrouwen en respect in de sport is. Met als gevolg dat vele leerlingen hen het hemd van het lijf af vroegen.

FC Emmen is trots dat het in samenwerking met OBS de Kubus te Emmen en veteranen Roosendaal en Bobbe een bijzonder leerzame gastles heeft georganiseerd.

DSCI0426

DSCI0425