Notice: Undefined offset: 0 in /data/web/repo_wp/releases/44/wp-content/plugins/wp-gitlab-updater-master/src/theme-updater.php on line 56
Voorbeschouwing SC Telstar – FC Emmen - FC Emmen
Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing SC Telstar – FC Emmen


Vrijdag 6 augustus is het eindelijk zover, de start van de Keuken Kampioen Divisie. We beginnen om 20.00 uur met een uitwedstrijd tegen Telstar in het BUKO Stadion in Velsen-Zuid.

Selectie
Jeredy Hilterman werd bij de laatste oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles nog buiten de selectie gehouden, maar hij is inmiddels voldoende hersteld en zit vrijdag waarschijnlijk weer bij de selectie. De spits maakte vorig seizoen overigens vijftien van zijn negentien doelpunten in uitwedstrijden. Alleen Robert Mühren scoorde vaker buitenshuis (16).

“Fysiek gezien staan we er goed voor”, vertelt Dick Lukkien bij het perspraatje. “Maar we moeten niet vergeten dat Jari Vlak en Lucas Bernadou in de voorbereiding nog een blessure hadden. En Teun Bijleveld, Mitch Apau en Lorenzo Burnet sloten later aan. We moeten voorzichtig zijn en kijken of ze klaar zijn voor negentig minuten.”

De Emmenaren kenden ook qua resultaten een voorspoedige voorbereiding; alle vijf wedstrijden werden winnend afgesloten. Onder meer eredivisieclubs Heracles Almelo (4-1) en Go Ahead Eagles (1-2) moesten het onderspit delven. Daarmee verliep de voorbereiding stukken beter dan vorig seizoen.

Lukkien: “Overwinningen geven altijd energie. Maar net zoals dat een slechte voorbereiding niet betekent dat je automatisch met een nederlaag aan de competitie begint, betekent een goede voorbereiding ook niet automatisch dat je goed aan de competitie begint. Maar we hebben veel vertrouwen, mits we doen wat we afspreken en de juiste energie brengen.”

Tegenstander
Telstar is er al twaalf jaar niet in geslaagd het openingsduel van de competitie te winnen; zes keer verloren de Witte Leeuwen, zes keer speelden ze gelijk. Onder leiding van Andries Jonker zullen ze daar dit seizoen verandering in willen brengen.

Maar de ploeg van de ervaren trainer kende een wisselvallige voorbereiding. De ploeg verloor van Cambuur (6-0), Excelsior Maassluis (2-1) en De Graafschap (2-1). Het duel tegen Sparta eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Van Rijnsburgse Boys (1-2), Koninklijke HFC (2-1) en VV Katwijk (1-0) werd wel gewonnen.

Lukkien: “Ze hebben veel gerouleerd. Daardoor hebben we wel een idee van het raamwerk maar kunnen er morgen ook ineens andere namen staan. Jonker kijkt hoe hij het zo eenvoudig mogelijk kan maken voor de spelers die hij heeft en ik verwacht dat ze met vijf verdedigers gaan spelen. Wij moeten in ieder geval Glynor Plet en Rein Smit goed in de gaten houden.”

Historie
De Emmenaren reisden maar liefst 33 keer eerder af naar Velsen. Dertien keer wonnen de bezoekers, tien keer werd het gelijk en tien keer won Telstar.

De eerste ontmoeting, op 25 maart 1986, werd met 3-4 gewonnen door Emmen. Alle zeven doelpunten werden door spelers gemaakt die ooit ons shirt droegen. De Drentse doelpunten kwamen namelijk van Henry Pelleboer, Walter Waalderbos en tweemaal Leon Vonk. Voor Telstar scoorden Bouke Oosting (eigen doelpunt), Gerrie Schaap en Michel van Oostrum.

Na die overwinning volgde echter tien jaren waarin de Drenten niet wisten te winnen bij Telstar. Daar zaten ook twee forse 7-0 nederlagen bij, in 1988 en 1994. Bij die laatste ontmoeting werd onze huidige commercieel directeur Ben Haverkort (eerder in dienst van Telstar) al na achttien minuten van het veld gestuurd. Toen stond het nog 0-0.

De laatste keer dat dit affiche op het programma stond, op 8 december 2017, eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel. Wel miste Andrija Novakovich namens Telstar nog een strafschop dankzij Dennis Telgenkamp.

Ook zijn er maar liefst achttien spelers die voor beide clubs hebben gespeeld. Naast eerdergenoemde Van Oostrum, Schaap en Haverkort waren onder andere ook Leandro Resida, Norair ‘Mamedov’ Aslanyan en Alami Ahannach voor beide clubs actief.

Een uitverkocht uitvak
Het uitvak in het BUKO Stadion zal vrijdagavond uitverkocht zijn. Er waren helaas maar 106 tickets beschikbaar, maar die waren binnen een paar minuten allemaal weg. De spelers kunnen dus bij de start van het seizoen rekenen op de trouwe steun van de meegereisde supporters!

De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN 2.

SC Telstar – FC Emmen
Vrijdag 6 augustus, 20.00 uur
BUKO Stadion
Scheidsrechter: Nagtegaal