Emmen begint seizoen met gelijkspel

FC Emmen begint het seizoen met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Telstar. Na een vroege achterstand werd de stand wel weer gelijkgetrokken, maar de kansen werden niet omgezet in een winnende treffer.

Al vroeg in de wedstrijd kregen de Drenten een behoorlijke domper te verwerken. Al na vier minuten wist Yassine Zakir met een voorzet vanaf de rechterkant Glynor Plet te bereiken. De Telstar-spits kwam voor zijn man en rondde af: 1-0.

Meteen daarna werden de Emmenaren wel even dreigend, maar ze waren zichtbaar even van slag. Toch kreeg de ploeg van Dick Lukkien langzamerhand grip op de wedstrijd. Nadat Jari Vlak met een afstandsschot de eerste Drentse doelpoging op zijn naam kreeg, lag de bal een paar minuten later in het net. Jeff Hardeveld zag de loopactie van Jasin Assehnoun, die goed voor zijn tegenstander langs kruiste en de bal teruglegde op spits Jeredy Hilterman. Die rondde vervolgens koel af door de bal buiten bereik van doelman Trevor Doornbusch binnen te schuiven: 1-1.

Behoudens een dreigende variant bij een hoekschop werd FC Emmen in het restant van de eerste helft niet erg gevaarlijk en dus was het aan Lukkien om in de rust het een en ander om te zetten.

Geen goals na rust
Na rust kwamen de Emmenaren goed uit de kleedkamer en leek het al snel 1-2 te worden. Aan de rechterkant zorgde een mooie aanval over veel schijven voor een goede kans voor Azzeddine Toufiqui, maar zijn inzet werd op het nippertje geblokkeerd door een Telstar-verdediger.

Aan de andere kant bleek Zakir een zeer gevaarlijke rechtsback. Hij leverde opnieuw een goede voorzet af, ditmaal met Rein Smit als eindstation. Die kwam echter een teenlengte tekort.

Na het inbrengen van Rui Mendes en Lucas Bernadou in de plaats van Toufiqui en Teun Bijleveld, kreeg Hilterman in het laatste half uur nog drie kansen om zichzelf tot matchwinner te kronen. Eerst stuitte hij na een mooie boogbal van Assehnoun op de keeper. Dik tien minuten later kwam de spits net tekort om een lage voorzet van Hardeveld af te ronden. Kort daarna kreeg hij de bal via Bernadou met wat geluk voor zijn voeten en haalde hij vanuit de draai uit, maar ook nu zat doelman Doornbusch erbij.

In de zes minuten blessuretijd ging de vermoeidheid steeds meer een rol spelen en werd het zelfs nog even billenknijpen voor de Drentse ploeg, maar het bleef bij 1-1.

Volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Dan komt FC Eindhoven, dat vrijdagavond met 2-2 gelijkspeelde tegen FC Volendam, naar De Oude Meerdijk.

SC Telstar – FC Emmen: 1-1