Tegenstander FC Emmen B1 laat het afweten

Rohda Raalte A1-FC Emmen A1 0-5
Het laaggeklasseerde Rohda Raalte probeerde de koploper uit Emmen te bestrijden door zo compact mogelijk te spelen. Dat lukte aardig want er was moeilijk door heen te komen maar dat lukte FC Emmen A1 in de eerste helft toch twee maal. In de zesde minuut zorgde Justin Mulder op aangeven van Matthijs Hensens voor 0-1. Halverwege de eerste periode zette Matthijs Hensens zijn ploeg op 0-2 in samenwerking met Dave Padding. De thuisclub probeerde via de counter tot succes te komen maar de Emmer verdediging met een goed spelende Bram Komduur aan het hoofd hield de nul vast. Na de rust voegde FC Emmen nog drie treffers aan het totaal toe. Eerst was het Justin Mulder die in de 66e minuut 0-3 scoorde. Ruim een kwartier voor tijd werd Matthijs Hensens door de Rohda doelman gevloerd wat een strafschop en een rode kaart voor de Raalter sluitpost opleverde. Hensens benutte de penalty vlekkeloos: 0-4. Twee minuten voor het einde zette Dorian Reinders de eindstand van 0-5 op het wedstrijdformulier na weer een assist van Matthijs Hensens. De selectie van FC Emmen A1, toch al niet al te breed door een trio blessures, werd verder uitgedund door het opstappen van Harold Wolters.
FC Emmen A1: Hölscher; Ndayisaba (69. Graver), Grevink, Komduur, Bangura, Nijkamp, Padding, Reinders, Hensens, Mulder, Smidt (56. Baas).

FC Emmen B1-DEM B1 (tegenstander niet op komen dagen)
FC Emmen B1 werd vanmorgen verrast door een telefoontje vanuit Beverwijk met de mededeling dat DEM B1 niet van plan was om naar Emmen af te reizen wegens de toestand van de wegen. De KNVB was ingelicht volgens de leiding van DEM maar FC Emmen was niet van officiële zijde op de hoogte gesteld. Dat gold ook voor scheidsrechter J. A. Kreulen uit Ruinerwold die volgens plan naar Emmen was afgreisd maar onverrichter zake weer naar huis kon gaan. ,,Ik was net weer begonnen met fluiten en had me op deze wedstrijd verricht”, was zijn commentaar. FC Emmen B1 heeft vervolgens een trainingsessie ingelast.

FC Emmen C1-Quick ’20 C1 4-0
Een keurige overwinning voor de Emmenaren met een hoofdrol voor Thijs Dallinga die drie van de vier treffers voor zijn rekening nam. Voor rust scoorde hij in de twaalfde minuut de openingsgoal met een rake kopbal uit een door Ruben Roosken genomen hoekschop. In de 37e en 40e minuut zorgde Thijs Dallinga voor de 2-0 en 3-0. Eerst na voorbereidend werk van Ruben Roosken en Thijs Oosting en aan de 3-0 werkten Thijs Oosting en Ronan Zwaagstra mee. In de 58e minuut bracht Ronan Zwaagstra de eindstand op 4-0. Emiel de Vries legde de bal terug na een pass van Ruben Roosken en Zwaagstra werkte het af: 4-0.
FC Emmen C1:Jalving; De Vries, Luchies, Shane Dokter (58. Brand), Scholte (64. Ebbinge), Knol (36. Zwaagstra), Dallinga (64. Gerdes), Van der Vlag, Aalderink, Roosken, Oosting.

FC Emmen D1-PEC Zwolle D1 1-0
PEC Zwolle leek in de beginfase iets dreigender, maar kon dat niet omzetten in kansen. FC Emmen kreeg die wel, maar kon ze niet verzilveren, tot de vijftiende minuut. Er werd op de rand van het strafschopgebied van PEC een overtreding gemaakt. Bas Seubers plaatste zich achter de bal en draaide de bal mooi in de linker bovenhoek: 1-0. Het spel golfde daarna wel op en neer, maar het resulteerde niet meer in grote kansen. De tweede helft ging PEC iets anders spelen en kon daardoor meer druk zetten. Dat leverde direct een grote mogelijkheid voor de Zwollenaren op, maar verder kwam het niet. FC Emmen kon zich vrij gemakkelijk staande houden en gaf niets meer weg. In de laatste tien minuten kreeg FC Emmen nog hele grote scoringskansen zonder die in goals om te zetten.
FC Emmen D1: Yme Meier; Bas Seubers, Luke Dokter, Bjorn Klaassens, Toine Slor (Stef Jagt), Björn Plaggenborg, Roan Gierveld (Jerany Lie a Lien), Lars Dijk, Jeroen Welles (Andrej Alilovic), Rowin Schuiling, Leon Draisma (Vince Abad)

Be Quick D1-FC Emmen D2 1-3
FC Emmen D2 speelde een wervelende eerste helft waarbij het een wonder was dat de ruststand op 1-1 bleef steken. Uit een van de vele aanvallen scoorde Joey Roufs de 0-1. Amper een minuut later was de stand alweer gelijk toen de spits van Be Quick de bal ongedekt uit een corner in kon koppen. Na de rust bleef FC Emmen domineren en in een hoog tempo speelde het spel zich voornamelijk op de helft van de thuisclub af af. Na goed druk zetten van Milan Dries schoot de keeper de bal bij Edgar Meijles in de voeten die met dit buitenkansje wel raad wist 1-2. Vijf minuten later werd de stand naar 1-3 getild. Joey Roufs leek uit een corner hands te maken, maar de scheidsrechter keurde de goal goed.
zo won Emmen verdiend met 1-3 en nestelt zich in de top vier.
FC Emmen D2: Pomper; Jakobs, Ypelaar, Bulder,Mulder (Sieljes), Hulshof, Nijgh (De Jonge), Roufs, Sem Janssen (De Vries), Meijles (Fransen), Dries (Dani Jansen)

Sc Erica E1 – Emmen E1/FC Emmen E1 3-11 (oefen)
Met overtuigend aanvalsvoetbal werd tegenstander Sc Erica E1 ruim verslagen. De club die boven in de hoofdklasse meedraait was duidelijk niet opgewassen tegen de Emmenaren; er werd vroeg druk gezet en via mooie combinaties vele kansen gecreëerd. Dit vertaalde zich in de eindstand van 3-11.
Doelpuntenmakers bij FC Emmen E1: Jort Jalving (3), Kas Lamberink (2), Damien Zwikker (2), Piet Teuben, Melvin Falke, Lars Meijer en Jeremiah Ridderbusch.

Emmen E3/FC Emmen E2-Noordster E1 10.00 (oefen, afgelast)

Vroomshoopse Boys E1 – Emmen E1/FC Emmen E1 1-4 (oefen)
Vroomshoopse Boys E1, koploper in de hoofdklasse, begon afgelopen woensdag meteen druk te zetten en FC Emmen E1 moest in de verdediging. Na een minuut of tien nam FC Emmen E1 het initiatief over. Dat resulteerde in de 0-1 door Kas Lamberink, gevolgd door de 0-2 van Melvin Falke, wat tevens de ruststand was. Na de rust was FC Emmen de bovenliggende partij en werden er mooie aanvallen opgezet. Opnieuw was het Melvin Falke die scoorde en de stand op 0-3 bracht. Vroomshoopse Boys E1 kwam met een afstandschot  terug tot 1-3, maar het slotakkoord was voor FC Emmen E1 via een doelpunt van Florian Zegiri.

Een goede overwinning tegen een sterke tegenstander, waarbij FC Emmen E1 zich vergat te belonen in de tweede helft. Zaterdag speelt FC Emmen E1 de oefenwedstrijd tegen Sc Erica E1.