Terug naar overzicht Terug

FC Emmen schuift op naar vierde plaats


FC Emmen heeft dankzij de 2-0 zege bij Jong PSV en het verlies van FC Volendam tegen Jong Ajax de vierde plaats op de algehele ranglijst bereikt. In puntentotaal weliswaar gelijk met de Volendammers maar FC Emmen bezit een gunstiger doelsaldo. Uiteraard blijft de ploeg ook in de race voor de derde periodetitel.


Tim Siekman duelleert met PSV aanvoerder Erik Quekel.

Marko Meerits grijpt onder het oog van een ballenjongen in (Foto’s: Bennie Wolbers)

Uitwedstrijden tegen de beloftenelftallen van de grote clubs zijn niet direct een groot genoegen. Er wordt voor een handjevol toeschouwers gespeeld zodat het wat sfeer betreft meer op een oefenduel in aanloop naar de competitie lijkt. Zo leken de spelers het ook een beetje op te vatten want in de eerste helft werd wat FC Emmen betreft het niveau van een oefenpotje aardig benaderd. Het was een zouteloze vertoning, van beide kanten, waarbij echte doelkansen op de vingers van een hand zonder duim en pink waren te tellen. Pas in de slotfase moest FC Emmen sluitpost Marko Meerits een keertje ingrijpen nadat hij in eerste instantie zich bijna verkeek op een schot van afstand maar wel alert op de door Alberto ingeschoten rebound was. In de slotminuut was Tim Siekman dichtbij de openingstreffer toen hij uit een hoekschop inkopte maar de inzet werd met een portie geluk door een PSV verdediger gekeerd. 

Wat meningsverschillen na een overtreding op Said Bakkati (liggend).

Alexander Bannink leidt de 0-1 in met een gave pass.

Roland Bergkamp werkt af, doelman Danny Wintjes is verslagen.

Leandro Resida is ondersteboven van zijn fraaie goal.

Voor de zieke trainer Joop Gall, in de auto van assistent Andre Mulder naar Eindhoven vervoerd om de selectie niet te besmetten, was het tijd om de groep met alle kracht in zijn zieke lijf eens goed toe te spreken. ,,Ik heb ze duidelijk gemaakt dat ik dit niet pikte. Als het na de rust niet beter werd, zou ik snel gaan wisselen. Dat bleek gelukkig niet aan dovemansoren gezegd.”

Dat het anders kan demonstreerde FC Emmen na de rust. Er werd een versnelling hoger geschakeld en gelijk werd de thuisploeg, die zonder spelers van de eerste selectie aantrad, onder druk gezet. Kort na de hervatting leidde dat al tot een kans voor Niek Vossebelt die zijn schot echter van richting zag worden veranderd. Even later kopte Luis Pedro uiit een hoekschop over. De Emmer verdediger had kort daarvoor een gele kaart gekregen, zijn vierde dit seizoen plus nog eentje van het afgelopen seizoen, wat hem doet schorsen voor het duel van maandag tegen FC Den Bosch. Nodig was het bepaald niet wat ook voor de gele kaart van Said Bakkati in de eerste helft gold.

Luis Pedro demonstreert zijn sprongkracht (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Tien minuten na de rust trok FC Emmen het duel definitief naar zich toe. Een prima opgezette aanval werd door Alexander Bannink breed op Roland Bergkamp gelegd die koeltjes de 0-1 liet aantekenen. Vijf minuten later leek Cas Peters op weg naar zijn achttiende goal van het seizoen maar raakte slechts de staander. Voor Jong PSV was het uitstel van executie want in de 64e minuut verhoogde Leandro Resida met een pracht van een doelpunt tot 0-2. Hij schoot diagonaal vanaf links de bal in de verste bovenhoek: 0-2. Zag FC Emmen een paar weken geleden in het nabij Eindhoven gelegen Helmond een 2-0 voorsprong nog verdwijNen, dat liet het zich deze keer niet gebeuren. Er viel nog een schot van invaller Aleksandar Boljevic te noteren maar die werd keurig door Marko Meerits uit de hoek getikt. 

Jong PSV-FC Emmen 0-2. 54. Bergkamp 0-1, 64. Resida 0-2. Scheidsrechter: Boot. Gele kaart: Quekel (Jong PSV), Bakkati, Luis Pedro (FC Emmen). Toeschouwers: 200.
Jong PSV: Wintjes; Heesakkers, De Wijs, Alberto, Loof, Noor, Lukovic, Rommens, Van Overbeek (65. Boljevic), Quekel, Sanoh.
FC Emmen: Meerits; Jallo (73. Almeida), Siekman, Luis Pedro, Bakkati, Olijve (86. Mannes), Vossebelt, Bannink, Peters, Bergkamp, Resida (82. Laghmouchi).