Terug naar overzicht Terug

Teambuilding activiteit voor deelnemers Scoren in Drenthe


De deelnemers van Scoren in Drenthe hebben, na het volgen van de eerste zes weken van het project, de eerste fase voltooid. Om de eerste fase af te sluiten stond er een teambuildingactiviteit op het programma. De activiteit draaide om samenwerken. 


Escaperoom 
De deelnemers uit Hoogeveen doken de kolenmijn in. In de ondergrondse mijn kwamen ze vast te zitten in een mijnschacht. Om te kunnen ontsnappen moesten de deelnemers in groepen een paar lastige puzzels oplossen. Op het einde kwamen de groepen bijeen om de laatste puzzel op te lossen. Tijdens het ontsnappen was het van groot belang om met elkaar samen te werken.

Expeditie Robinson
Nu de eerste fase is afgerond kennen de meeste deelnemers elkaar al redelijk goed. Om hierin een volgende stap te zetten, hebben de deelnemers uit Emmen deelgenomen aan een Expeditie Robinson-activiteit. Tijdens de expeditie namen de deelnemers het in twee teams tegen elkaar op in verschillende opdrachten. Ze moesten estafettes afleggen, vuur maken, een vlot bouwen en een parcours afleggen terwijl ze aan elkaar vastzaten. 

Op naar fase 2
De eerste fase stond in het teken van kennismaken. De eerste fase is belangrijk, omdat het groepsproces later in het project een grote rol gaat spelen. In de tweede fase gaan de deelnemers bezig met het stellen van doelen.

Scoren in Drenthe
Scoren in Drenthe is een project van een halfjaar voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze jongeren worden aan de hand van individuele loopbaanbegeleiding en coaching begeleid naar een baan of opleiding. Daarnaast volgen de deelnemers twee keer per week voetbaltraining. Scoren in Drenthe wordt met twee groepen uitgevoerd in Emmen en Hoogeveen.