Terug naar overzicht Terug

Talenten van de Toekomst voor de derde fase naar Borger


De derde editie van FC Emmen Talenten van de Toekomst is afgelopen woensdag van start gegaan. Deze editie gaan tien leerlingen van het Esdal College in Borger het programma van de Talenten van de Toekomst volgen. Tijdens dit project gaan zij op maatschappelijk gebied het verschil maken in de regio en gaan ze bezig met hun persoonlijke ontwikkeling.


Net zoals in de voorgaande edities startte de eerste dag in het stadion De Oude Meerdijk. Niemand minder dan FC Emmen-aanvaller Rui Mendes kwam langs om de MDT-projectcontracten van de deelnemers te ondertekenen. Na het tekenmoment bleef de Portugese buitenspeler nog even hangen om vragen te beantwoorden.

De komende zestien weken gaan de nieuwe Talenten van de Toekomst aan de slag met hun eigen ontwikkeling en het stellen van doelen. Dit doen ze door zich maatschappelijk in te zetten in hun regio. Gedurende het project werken de jongeren veel met elkaar samen en leren ze nieuwe mensen kennen. Daarnaast is er veel aandacht voor individuele ontwikkeling. Talenten van de Toekomst is een keuzevak in het lesprogramma van de leerlingen.

Na het onderteken kregen alle jongeren een eigen werkboek waarin zij hun persoonlijke doelen bijhouden die ze de komende vier maanden willen behalen. De deelnemers sloten de middag af met een rondleiding door het stadion van FC Emmen. Volgende week woensdag staat de volgende activiteit op het programma waar de talenten elkaar beter gaan leren kennen.

MDT 
MDT staat voor maatschappelijke diensttijd. Met MDT zetten jongeren zich vrijwillig in voor een ander. Na afloop van het project ontvangen de deelnemers een MDT-certificaat. Dit certificaat toont aan dat de jongere een goede inzet heeft getoond en mooie resultaten heeft geboekt. Het MDT-certificaat kan daarmee goed staan op je cv.