Terug naar overzicht Terug

Supporterspraot met Remco Migo


Eindelijk mochten de supporters weer! Afgelopen zondag zaten circa 1.000 supporters op De Oude Meerdijk de thuiswedstrijd tegen Heracles te aanschouwen. De laatste keer dat publiek toegelaten werd voor een wedstrijd was bij de thuiswedstrijd tegen Willem II, inmiddels zeven maanden geleden. Deze week spraken wij daarom met een van de supporters die de 3-1 thuisoverwinning tegen Heracles afgelopen zondag bij mocht wonen om hem te vragen hoe dit was.

Remco Migo is een 43-jarige Emmenaar, die inmiddels bijna vijftien jaar supporter van FC Emmen is. Hij is echter niet altijd supporter van FC Emmen geweest. Remco: “Ik ben geboren in Arnhem en was eigenlijk vanaf het begin fan van PSV. Daarnaast keek ik ook gewoon heel veel voetbal zonder dat het mij uitmaakte welke club speelde. Toen ik uiteindelijk naar Emmen verhuisde, merkte ik dat ik steeds meer de resultaten van FC Emmen begon te volgen, ook toen ze nog in de eerste divisie speelde. Uiteindelijk heb ik samen met mijn zoon besloten om twee seizoenkaarten te kopen toen FC Emmen promoveerde. We hebben inmiddels drie seizoenen een seizoenkaart en hebben daar nog steeds geen spijt van.”

“Ik heb heel veel mooie wedstrijden meegemaakt op De Oude Meerdijk. Ik maakte altijd tijd vrij om samen met mijn zoon of soms met mijn dochter naar een wedstrijd te gaan, zelfs als er familie jarig was. Wanneer ik eenmaal in het stadion zat, kocht ik altijd eerst een kop koffie en nam ik daarna plaats in mijn vak op de noordtribune. Mijn mooiste wedstrijd waar ik bij ben geweest, was de 3-3 tegen Feyenoord, ondanks de late tegentreffer. Dit kwam omdat de sfeer tijdens de hele wedstrijd gewoon geweldig was”, aldus Remco.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Remco ook gevraagd wat hij het meest gemist heeft het afgelopen jaar. Remco: “Inmiddels mis ik de sfeer in het stadion, en het bijbehorende kopje koffie natuurlijk, het meest. Ik kan niet wachten tot ik weer op de tribune zit samen met mijn zoon en die sfeer weer kan proeven.” Afgelopen zondag kon Remco dit gelukkig weer meemaken. Op De Oude Meerdijk won FC Emmen op spectaculaire wijze van Heracles met 3-1.

Na zich ’s ochtends vroeg te laten testen in Assen en een negatieve uitslag te krijgen, kon Remco dan eindelijk weer eens op De Oude Meerdijk komen. “Het was erg onwennig om weer in het stadion te zijn. Het was voor de wedstrijd nog best stil en je merkte dat mensen dit al lang niet meer hebben meegemaakt”, aldus Remco. In de 58e minuut scoorde Michael de Leeuw uiteindelijk via een penalty de openingstreffer. Remco: “Het was echt een ontlading toen die eerste er in ging. Ondanks dat een penalty er best vaak ingaat, ben je altijd bang dat het geen doelpunt wordt. Gelukkig schoot De Leeuw hem goed binnen en barstte ik samen met de rest van De Oude Meerdijk los van enthousiasme.”

FC Emmen moest nog een tegentreffer verduren van Heracles, maar kwam snel terug met twee geweldige doelpunten van De Leeuw. Remco: “Ja, het was ongelooflijk. Ondanks dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, voelde het alsof FC Emmen wel de volle drie punten moest pakken. Dat je dan zo laat nog een penalty tegen krijgt, zorgt wel voor een tegenslag. De twee doelpunten die we daarna van De Leeuw te zien kregen, maakten alles weer goed. De spanning die bij iedereen in het vak aanwezig was, maakte ineens plaats voor een geweldige ontlading in het hele stadion. Mensen kwamen van bovenin mijn vak naar beneden rennen om samen met de rest te juichen. Het was geweldig om dit weer mee te maken.” Al met al was het dus een geslaagd stadionbezoek voor Remco en zijn zoon. Of er bij de volgende wedstrijd weer toeschouwers aanwezig mogen zijn, is nog de vraag, maar als het aan Remco ligt, kan dat best op deze manier. “Ik wil het liefst zo snel mogelijk weer in een vol stadion op De Oude Meerdijk. Hopelijk gebeurt dat snel”, aldus Remco.

Was jij ook in het stadion en ben je benieuwd of jij ook op de foto staat? Bekijk hier alle foto’s die wij van de aanwezige supporters gemaakt hebben.