COOP Man van de Wedstried: Michael de Leeuw

Het Drentse publiek heeft zondag tijdens de tweede helft van FC Emmen – Heracles massaal gestemd op de COOP Man van de Wedstried. Het was niet geheel een verrassing dat Michael de Leeuw veruit de meeste stemmen kreeg. Hij is dus ditmaal de COOP Man van de Wedstried!

De 34-jarige aanvoerder verdiende een klein kwartier na rust een strafschop vanwege vasthouden. Hij pakte zelf de bal, legde hem op de stip en stuurde doelman Janis Blaswich de verkeerde hoek in. De o zo belangrijke openingstreffer stond op het bord. Het was voor De Leeuw alweer zijn tiende competitietreffer dit seizoen.

Ongeveer twintig minuten voor tijd kreeg ook Heracles een strafschop en werd het 1-1. Flink balen voor de Emmenaren… Maar gesteund door de 987 aanwezige supporters gaven ze niet op. In de 88ste minuut zag Miguel Araujo de loopactie van De Leeuw en de Peruaan gaf een piekfijne lange bal. De aanname van De Leeuw was nog vele malen fraaier en na één stuit ramde hij de bal via de onderkant van de lat tegen de touwen. Een wereldgoal! En een heel belangrijke!

Als klap op de vuurpijl maakte De Leeuw twee minuten later zijn hattrick compleet. Een prachtige aanval over de rechterkant leek te eindigen met een redding van Blaswich op de inzet van Kerim Frei, maar zoals zo vaak stond De Leeuw op precies de goede plek om de afgeslagen bal te ontvangen. Hij legt de bal vervolgens even lekker neer voor zijn rechter en schiet bekeken in de korte hoek: 3-1. De punten blijven in Emmen en we staan niet meer op een directe degradatieplek.

Na de wedstrijd verschijnt de COOP Man van de Wedstried na alle feestvreugde voor de camera’s van de aanwezige media en de eigen clubmedia. Hij viert de overwinning, hij viert zijn treffers, maar blikt hij ook meteen vooruit: “Volle bak druk erop, kom aan!”