Terug naar overzicht Terug

Supporterspraot met Janny Buiter


Elke week geven wij via Supporterspraot het woord aan een andere FC Emmen-supporter om wat te vertellen over hunzelf. Deze week is het de beurt aan Janny Buiter uit Odoorn! Janny, we bedanken jou voor je bijdrage aan Supporterspraot en wensen je een hele fijne verjaardag!

Naam:
Janny Buiter

Waar kom je weg:
Ik woon nu samen met mijn man al 37 jaar in Odoorn. Mijn man komt ook uit Odoorn, ik heb zelf hiervoor in Emmermeer gewoond.

Waarom FC Emmen:
Ik kom zelf uit een voetbalfamilie en ben inmiddels al meer dan dertig jaar supporter van FC Emmen. Ik ben eerder ook vaak naar het stadion geweest toen er alleen nog een staantribune was. In de eerste divisie heb ik vaak mijn zoon mee genomen. Toen ik mijn man heb leren kennen, heb ik hem eigenlijk aangestoken en sindsdien is hij ook fanatiek FC Emmen-supporter!

Favoriete speler:
Mijn favoriete speler is op dit moment Glenn Bijl. Eerder was ik ook groot fan van Michel van Oostrum en Jan de Jonge.

Mooiste moment van FC Emmen:
Mijn favoriete moment in mijn tijd als supporter van FC Emmen was toen we uit speelden tegen FC Groningen in seizoen 2018/2019. Toen Pedersen het tweede, winnende doelpunt erin kopte, ging er zoveel door mij heen dat ik niet meer wist wat ik moest denken. De kick die je dan voelt dat het FC Emmen gewoon lukt om op zo’n manier een wedstrijd te winnen is geweldig. Dat het dan ook nog tegen FC Groningen was, maakte het extra mooi!

Met wie ga jij, wanneer het weer kan, naar het stadion:
Zodra het weer kan, ga ik samen met mijn man weer naar het stadion. En ik zal er hoe dan ook bij zijn, want clubliefde kent voor mij geen divisie!

Wat mis je het meest nu je niet naar het stadion mag:
Het hele plaatje mis ik het meest. Soms gingen we op een wedstrijddag zelfs met de fietsen achterop de auto vanuit Odoorn naar Emmen toe. Dan zetten we de auto bij mijn broer neer en gingen we vervolgens met z’n allen op de fiets naar het stadion. De gezelligheid en de sfeer die hierbij komen kijken, maken een wedstrijd voor mij compleet en dat mis ik nu heel erg.

Waar kijk je het meeste naar uit als je straks wel weer naar het stadion mag:
Ik kijk ernaar uit om weer tussen alle supporters in het stadion te zitten! De sfeer die FC Emmen-supporters aan een wedstrijd toevoegen, is iets wat ik mis. Daarom maakt het voor mij ook niet heel veel uit wat het resultaat van een wedstrijd is, zolang ze 100% geven en er een goede sfeer is, is het voor mij een geslaagde wedstrijd.

Bericht aan de ploeg:
Ik hoop dat jullie blijven knokken om erin te blijven. Blijf 100% geven en dan staan de supporters altijd achter jullie.