Terug naar overzicht Terug

FC Emmen Oldstars weer begonnen met trainen


Afgelopen donderdagmiddag hebben de FC Emmen Oldstars weer getraind. Het oudste elftal van onze club, bestaande uit mannen boven de 60 jaar, beoefent de sport ‘walking football’ waarbij er wandelend een pot voetbal wordt gespeeld.

Kees Veenstra speelt voor de FC Emmen Oldstars en is blij dat hij weer mocht trainen met zijn teamgenoten. Hij speelt sinds het begin van het team, in 2019, bij de Oldstars en heeft al lange tijd niet meer kunnen trainen. “Ik kon het gelukkig goed volhouden! Ik wandel zelf 3 á 4 keer in de week, dus ik houd mijn conditie zeker bij. Voor het walking football, waar je alleen mag wandelen, was dat een prima training,” aldus Kees.

Het is begonnen als maatschappelijk initiatief om ook mensen met een hogere leeftijd de mogelijkheid te geven om in beweging te blijven. Daarnaast zorgt het ook voor meer sociaal contact wat tegen eenzaamheid helpt. Kees: “Zodra we elkaar weer zagen bij de eerste training, werden alle verhalen van de afgelopen maanden meteen verteld. We kunnen altijd heel goed met elkaar lachen en dat maakt de trainingen extra gezellig. Het enige jammere is nu nog dat we in groepjes van vier moeten trainen in plaats van met zijn allen. Hopelijk kunnen we snel weer een partij van zes tegen zes spelen, wanneer de maatregelen dat toelaten.”

De FC Emmen Oldstars trainen sinds deze week weer elke donderdagmiddag. Dit mag namelijk zolang er in groepjes van vier getraind wordt. Kees is erg enthousiast over hoe de training nu geregeld is: “De trainers hebben iedereen in groepjes van vier ingedeeld en een parcour uitgezet van verschillende oefeningen. Op die manier konden we verantwoord trainen. Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat de trainers het echt perfect hebben geregeld!”

Toen het nog kon, speelden de FC Emmen Oldstars regelmatig toernooien tegen Oldstars-teams van andere clubs. Eén keer speelden ze zelfs een internationaal toernooi. “Mijn mooiste herinnering van de Oldstars is toen we met één team naar Lissabon gingen voor een officieel walking football toernooi bij Benfica. Ik hoop snel weer toernooien te kunnen spelen, waar dan ook,” aldus Kees. “Naast het voetbal waar wij met de Oldstars veel mooie herinneringen aan hebben, vinden wij het ook altijd erg leuk om mee te kunnen helpen met andere initiatieven van Naoberschap United. Iedereen van de Oldstars is erg dankbaar voor alles wat FC Emmen ons biedt en wij geven daar graag iets voor terug.”