Terug naar overzicht Terug

Sunoil Biodiesel hoofdsponsor FC Emmen


Sunoil Biodiesel is opgericht in 2005 en was de eerste biodieselfabriek van Nederland, in samenwerking met een Duits bedrijf is één van de modernste biodieselfabrieken van Nederland gebouwd. Deze fabriek is gevestigd op het Emmtec Industry Park te Emmen. Sunoil produceert middels afvalvetten een dieselbrandstof die de CO2 uitstoot met 85% terugbrengt.
FC Emmen is enorm blij met Sunoil Biodiesel als nieuwe partner. Ronald Lubbers, bestuursvoorzitter; ,,Met Sunoil hebben we een partner die net als wij gaat voor duurzaam, innovatie en energie. Precies datgene waarmee wij FC Emmen ons de komende jaren willen laten zien in de provincie, we moeten trots zijn op het feit dat we een bedrijf als Sunoil die voorop loopt wat betreft duurzame innovatie aan onze club hebben kunnen binden.Sunoil is een relatief jong bedrijf en zo zie ik FC Emmen op dit moment ook. Wij zijn weer helemaal opnieuw begonnen en willen ons op een zo goed mogelijke manier profileren in Drenthe. Een hoofdsponsor als Sunoil Biodiesel past daar naadloos bij. Met deze combinatie kunnen we voor veel nieuwe verbindingen gaan zorgen!”
Wilfred Hadders, directeur Sunoil Biodiesel: ,,Sunoil is een internationaal bedrijf die haar roots in Emmen heeft liggen. Hier zijn wij trots op en daarom willen wij een duurzame bijdrage leveren aan zowel FC Emmen, haar omgeving als de provincie. Door FC Emmen als platform te gebruiken willen wij onze betrokkenheid met de regio onderstrepen. Sunoil is net als FC Emmen trots op de nieuwe samenwerking”.
Met het vinden van een nieuwe hoofdsponsor heeft FC Emmen een grote stap gezet in het proces om de club weer een positief imago te geven.

Wildfred Hadders (links) en Ronald Lubbers ondertekenen het contract.

   

 Antoine van der Linden showt het nieuwe shirt. (Foto: Boudewijn Benting)