Succesvolle wedstrijd BC Emmen tegen BC De Graafschap

Voorafgaand aan het competitieduel van De Graafschap tegen FC Emmen hebben de twee Business Clubs van genoemde teams het tegen elkaar opgenomen. Beide uitgebalanceerde selecties kwamen op sportpark De Bezelhorst in actie, De Graafschap wegens omstandigheden nog in oude wedstrijdshirts. De wedstrijd zou eigenlijk op 17.15 uur van start gaan, maar wegens diverse vertragingen onderweg arriveerde de onze selectie maar liefst 30 minuten later. Dit vroeg om offers en zorgde ervoor dat de rusttijd in het speelprogramma werd geschrapt.

bc-voetbal-1

Onder de bezielende leiding van scheidsrechter Martin werd er om 18.00 uur afgetrapt. Direct nam het team van captain Wim Beekman het initiatief in de wedstrijd. Na de openingsfase overleeft te hebben namen wij na een minuut of vijf de wedstrijd over. Vooral via het sterk spelende centrale duo die met de lange bal de balvaste spits wisten te bereiken. Het was voor de De Graafschap verdediging buigen of barsten. Na zo’n 10 minuten spelen was het spits Ali Shagahir die de 0-1 voor zijn rekening nam. Na een goede voorzet van Ralph Herbers van de rechterflank scoorden wij de 0-1.

Vervolgens was het aan BC De Graafschap om de aftrap voor zijn rekening te nemen en al snel na deze aftrap volgde er een grote kans voor de thuisploeg. Maar good old Michiel Sanders wist de bal met een sterk optreden te pareren waardoor De Graafschap niet op gelijke hoogte kon komen.  Na de goede ingreep van onze keeper waren wij degenen die het spel domineerden. Met enkele mooie combinaties op de het middenveld trokken wij het spel nog meer naar ons toe. Ook de wissels pakten goed uit. Jonny Koops schoot na een mooie aanval de 2-0 binnenschieten. Met twee goede lichaamsbewegingen omspeelde hij de twee verdedigers voor hem en legde hij koelbloedig de bal achter de keeper. De 0-2 was een feit en de wedstrijd was gespeeld.

Na de wedstrijd verplaatsten beide selecties zich naar stadion De Vijverberg om daar samen te genieten van een overheerlijk buffet aanboden door De Graafschap. Daarbij werd traditioneel ‘The (wo)men of the Match’ prijs uitgereikt door aanvoerder Ben Groot Roessink van de Superboeren en dit keer waren Kim Arends en Helga Mink de gelukkigen voor het in ontvangst nemen van deze geweldige prijs!

Vervolgens hebben beide teams de spectaculaire wedstrijd De Graafschap – FC Emmen gekeken en het uiteindelijk samen nog gezellig gehad tot in de late uurtjes.