Terug naar overzicht Terug

FC Emmen vlast op driepunter tegen FC Den Bosch


FC Emmen voert momenteel het rechterrijtje aan en dat was natuurlijk niet de bedoeling. Na twee achtereenvolgende nederlagen is het daarom zaak om weer eens aan de goede kant van de score te geraken. De eerstvolgende gelegenheid voor een driepunter is vrijdagavond wanneer FC Den Bosch op bezoek komt. De Brabanders draaien ook nog niet naar wens en staan met drie punten minder dan FC Emmen op de zestiende positie.


Een opluchting is dat de eerste ronde van de strijd om de KNVB  beker heelhuids is doorstaan. De 2-1 zege op Scheveningen was aan de magere kant maar dik verdiend. Overigens, grote uitslagen tegen amateurclubs komen vrijwel niet meer voor. Zelfs eredivisieclubs lukt dat amper. Tegenstander FC Den Bosch is wel vrij van bekerzorgen door met 3-2 van FC Eindhoven te verliezen. Het bekerduel van afgelopen dinsdag betekent natuurlijk een korte tijd voor herstel van de pijntjes. Trainer Dick Lukkien heeft dan ook op een paar plekken twijfels. ,,Josimar Lima en Wieger Sietsma hebben weliswaar meegetraind, maar het is toch afwachten of ze vrijdag fit genoeg zijn om van start te gaan. Dat moeten we morgenvroeg bekijken, dus een definitieve opstelling kan ik nog niet maken. Ook Issa Kallon was niet helemaal fit.” Dennis Telgenkamp, Oguzhan Türk en Stef Gronsveld spelen in ieder geval niet. In het meest positieve geval zal FC Emmen in dezelfde opstelling als voor de wedstrijd tegen Scheveningen van start gaan. Derde doelman Eser Elmali en Jurjan Mannes zouden dan weer op de reservebank belanden.

Met zeven doelpunten tegen bezit FC Emmen, ondanks de drie tegentreffers in Doetinchem,  nog wel op één club na (FC Volendam) over de minst gepasseerde verdediging. Wat zorgen maakt op dit moment is het geringe scorend vermogen. Zes doelpunten gescoord in zeven wedstrijden is het minste totaal in de Jupiler League op dit moment. Op papier lijkt FC Den Bosch de ideale tegenstander om de balans te verbeteren. De Bosschenaren maken er in ieder geval in defensief opzicht een potje van. Doelman Kees Heemskerk is met 21 doelpunten tegen, een gemiddelde van precies drie per wedstrijd, de meest gepasseerde doelman in de Jupiler League. Ook in het bekerduel tegen FC Eindhoven werd hij driemaal gepasseerd. Tegen Jong Ajax, Jong PSV en FC Volendam, moest hij telkens vijf keer vissen. Afgelopen vrijdag ging het ‘iets beter’ met vier doelpunten tegen in Almere maar duidelijk is dat de Bossche trainer Wiljan Vloet, evenals Dick Lukkien, op een ommekeer zit te vlassen. Dat maakte het duel in Emmen op voorhand al boeiend.