Terug naar overzicht Terug

Succesvolle afsluiting FC Emmen De Straat Op gemeente Coevorden


Zondag 3 juli kwamen maar liefst 200 kinderen naar het stadion De Oude Meerdijk om mee te doen aan de finaledag van FC Emmen De Straat Op. In de voorgaande vijf weken werd er in verschillende dorpen en wijken in de gemeente Coevorden gevoetbald. Deze voetbaltrainingen hadden verschillende thema’s, zoals ‘verdedigen als Miguel Araujo’ en ‘passen zoals Jari Vlak.’ Na deze vijf weken stond de afsluiting op het programma in het stadion van FC Emmen.


Bij binnenkomst kregen alle kinderen namens Fonville, Tuindeco en Bakkergroep Coevorden een FC Emmen-voetbalshirt. Onder perfecte weersomstandigheden deed wethouder Joop Slomp uit de gemeente Coevorden het openingswoord. Om 10.15 uur werd door de eerste drie locaties (Oosterhesselen, Dalen en Schoonoord) afgetrapt. Er werd niet alleen gevoetbald, maar alle kinderen deden ook mee aan allerlei side-events. Zo konden de kinderen ringwerpen, unihockey spelen en een grote stormbaan beklimmen. Dit alles werd onder grote belangstelling gevolgd door ouders, opa’s en oma’s die de rit vanuit de gemeente Coevorden hadden gemaakt.

Nadat de kinderen alle onderdelen met succes hadden volbracht, werd er een groepsfoto gemaakt in het stadion. Alle deelnemers keerden huiswaarts met een FC Emmen-goodiebag met daarin een certificaat en een FC Emmen-bidon. Na de middagpauze kwamen de kinderen uit de locaties Zweeloo, Sleen, Dalerpeel en Coevorden naar stadion De Oude Meerdijk. Zij volgden hetzelfde programma als de ochtendgroep en keerden met een grote glimlach op hun gezicht naar huis.

Projectleider Marcel Sulmann blikt terug op een prachtig project: “In samenwerking met de gemeente Coevorden hebben we dit project tot een groot succes kunnen maken. Alle kinderen hebben, naast het FC Emmen shirt die ze mochten ontvangen, een geweldige dag gehad. De reacties waren zeer positief en we keren aankomend seizoen zeker terug in de gemeente Coevorden”, aldus Sulmann.