Stroeve start Emmer jeugdteams

De Meern A1-FC Emmen A1 4-0
De eerste wedstrijd in de tweede divisie werd een afknapper voor FC Emmen A1. Uit bij het eveneens gepromoveerde De Meern A1 werd met 4-0 verloren en daar viel niet zo gek veel op af te dingen. FC Emmen A1 probeert het met goed verzorgd voetbal maar De Meern speelde vanuit een compacte organisatie waarmee de Emmenaren te veel moeite hadden. Misschien was het anders verlopen als in de derde minuut een kopbal van Joey Klaver niet van de lijn was gehaald en kort daarna Sander de Grote een vrije doortocht kreeg maar de kans niet kon afwerken. De Meern pakte de zaakjes wat fanatieker aan en werd daarvoor beloond met de openingstreffer in de elfde minuut. Met een 1-0 ruststand was in principe nog alles mogelijk maar FC Emmen A1, nog zonder Matthijs Hensens, Rogier Luiken en Daniel Sanafikha, kreeg de wedstrijd niet onder controle en werd met treffers in de 53e, 67e en 85e minuut naar een onthutsende nederlaag gespeeld.
FC Emmen A1; Wolters; Smidt (77. Van den Berg), Komduur (77. Fokke), Wielink, Sliedrecht, Van Dijk (60. Ngendakumana), Bijlsma, Dos Santos, De Grote, Klaver, Jan Scholten (60. Jochem Scholten).

FC Emmen B1-FC Groningen B1 0-1
Voor FC Emmen B1 was het al de tweede competitiewedstrijd na een week eerder bij PEC Zwolle te hebben gewonnen. Dat zat er deze middag in de noordelijke derby niet in hoewel er geen sprake van een groot klassenverschil was. Alleen in het begin van de wedstrijd leek FC Groningen weg te lopen van de Emmenaren zonder tot grote kansen te komen. Na ongeveer een kwartier kreeg FC Emmen B1 meer grip op de wedstrijd en kreeg op het einde zelfs de beste kansen. Freddy Quispel kreeg in de 32e minuut een prima mogelijkheid maar FC Groningen doelman Joep van der Haar stopte de inzet. Dat deed laatstgenoemde ook bij een inzet van Kjelt Engbers, de rebound was ook voor Engbers maar schoot die in het zijnet. FC Emmen B1 dacht ongetwijfeld dat er meer inzat maar kreeg in de tweede minuut na rust het deksel op de neus toen de verdediging massaal mistastte waardoor Mees Gootjes kon scoren: 0-1. FC Emmen gaf zich niet gewonnen maar de inspanningen leverden niets op.
FC Emmen B1: Scherpen; Van der Heide, Hemme, Timmerman (70. Zwaagstra), Verheul, Bos, Oosting, Deiman (55. Hindriks), Quispel (58. Roosken), Engbers (55. Dallinga), Scheper (55. Ozasee)

Thom Scheper (rechts) komt niet aan de bal.

Een gemakkelijke vangbal voor FC Emmen goalie Kjell Scherpen.

Vrije trap voor FC Groningen, de Emmer muur lijkt aardig poreus.

FC Emmen D1-PEC Zwolle D1 1-6
De D1-pupillen van FC Emmen konden het op de openingsdag van het seizoen niet bolwerken tegen PEC Zwolle D1. Na een 1-2 stand bij rust werd het uiteindelijk 1-6. PEC Zwolle was de beter voetballende ploeg en liep al snel uit naar 0-2. In de eerste minuut werd doelman Hugo Fransen geklopt door een vrije trap en vijf minuten later werd een foutieve uittrap afgestraft door de Zwollenaren: 1-2. FC Emmen D1 toonde echter strijdlust en kwam door een goed genomen vrije trap ineens van Boy Nijgh in de 14e minuut terug tot 1-2. Kort daarop kreeg FC Emmen een soortgelijke mogelijkheid maar toen werd bij het nemen van de vrije trap een verkeerde keuze gemaakt. Na de pauze konden de Emmenaren het niet meer bijbenen en via treffers in de 39e, 50e, 56e en 58e minuut werd het 1-6. De laatste Zwolse goal werd door Emmenaar Tim Mulder onfortuinlijk in eigen doel gewerkt.
FC Emmen D1: Hugo Fransen; Bram Jakobs, Bram Sieljes, Koen IJpelaar, Elijah Mansaray, Aidan Bulder, Damian de Vries, Joey Roufs, Luca Broers, Boy Nijgh, Edgar Meijles. Wissels: Tim Mulder, Vincent de Roo, Davey Slomp, Giel Fransen, Sem Jansen.

De Emmer verdediging wordt in de eerste minuut geklopt met een vrije trap ineens.

De vrije trap van Boy Nijgh (niet zichtbaar) is raak: 1-2.

Edgar Meijles (rechts) in duel met een Zwollenaar.

Edgar Meijles gaat op de rand van de zestien onderuit maar het heeft geen gevolgen.

Zeeburgia C1-FC Emmen C1 2-0
Ook FC Emmen C1 deelde in de algemene malaise door in Amsterdam van Zeeburgia te verliezen. Toch gaf de negatieve uitslag de veldverhouding niet helemaal weer want een gelijkspel had meer recht aan de inspanningen van de Emmenaren gegeven. De eerste helft was optisch gezien voor de Emmenaren en er waren ook kansjes zoals voor Luciano Carty. Maar het zat de bezoekers niet mee, tegen de verhouding in maakte de thuisclub vervolgens de 1-0 wat tevens de ruststand was. De tweede helft gaf een sterker Zeeburgia te zien en dat overwicht werd in de slotfase beloond met de 2-0.
FC Emmen C1: Haak; Van der Vlag, Luchies, De Vries, Dokter, Scholte, Aalderink (30. Ebbinge), Deuring (45. Knol), Carty, Ploeger, Brand.

Flevo Boys D1-FC Emmen D2 3-1
Flevo Boys D1 was in de eerste helft de bovenliggende ploeg met een grote fysieke spits die dan ook terecht de 1-0 scoorde.  Na de rust kwam FC Emmen D2 getergd uit de kleedkamer en werd er veel meer druk op de bal gezet. Na 42 minuten wist Kas Lamberink met een geplaatste vrije trap de 1-1 binnen te schieten. In de laatste tien minuten kwam FC Emmen D2 ongelukkig op 2-1 achter, waarna ook nog de 3-1 binnenviel.  Het was een wedstrijd met twee gezichten wat FC Emmen D2 betrof. De eerste helft was er te weinig beleving, maar de tweede helft was van een veel beter niveau, waarbij een gelijkspel zeker mogelijk was geweest.

FC Emmen E1-Blauw Wit ’34 E1 9-1