Terug naar overzicht Terug

Strijd om vierde perodetitel nog volledig open


Er zijn nog kanshebbers voldoende in de strijd om de vierde periodetitel en daar hoort FC Emmen ook nog steeds bij. De 1-0 thuisnederlaag afgelopen vrijdag tegen BV Veendam houdt echter wel in dat FC Emmen in de komende wedstrijden, beginnend vrijdag tegen Fortuna Sittard, geen punten meer moet laten liggen. FC Emmen bezit de kwaliteit om de Limburgers met lege handen naar huis te kunnen sturen, alleen moet het zich niet laten misleiden door de huidige voorlaatste plaats die Fortuna inneemt. De ploeg zit immers in de fase dat het uit alle macht aan degradatie wil ontkomen en sprokkelt na de winterstop regelmatig punten bij elkaar. Afgelopen vrijdag werd in eigen stadion nog Sparta Rotterdam met 3-1 verslagen, eerder in de competitie leed ook het sterke Helmond Sport in Sittard schipbreuk terwijl de aanstaande kampioen FC Zwolle in Zuid Limburg niet verder kwam dan 0-0.
Fortuna-trainer Wim Dusseldorp is er in de winterstop in geslaagd zijn selectie te versterken. Zo kwamen Karim Mossaoui en Jerson Ribero over van Excelsior, Paddy John van RKC Waalwijk, Henrik Ojama van Alemannia Aachen en Stefan Thesker van FC Twente. De Estlander Ojama heeft van dit kwintet geen basisplek, de rest wel. Voor de wedstrijd tegen FC Emmen kan Dusseldorp geen beroep doen op Ramon Voorn en Philippe Liard die beiden zijn geschorst. FC Emmen-trainer René Hake over de komende tegenstander: ,,Fortuna Sittard is een rare ploeg die nu toch goede uitslagen neer zet.  Ze hebben vijf nieuwe spelers aangetrokken en doen het nu stukken beter dan voor de winterstop. Het zal in ieder geval weer een lastig potje worden. Na twee keer verlies is het vaak over en zullen wij dan afhankelijk zullen zijn van anderen.”  Hake zal het in ieder geval moeten doen zonder Bart de Groot die vier wedstrijden is geschorst na zijn rode kaart tegen BV Veendam. Zoals bekend zal ook Kay Velda niet spelen en of de geblesseerd uitgevallen Eldridge Rojer fit is zal pas vrijdag worden beslist. Erik van der Ven, die op de goede weg terug was na zijn langdurige blessure, heeft een lichte terugval gekend in de afgelopen dagen. 
De onderlinge resultaten tussen FC Emmen en Fortuna Sittard vertonen een opvallend beeld. In Sittard heeft FC Emmen nog geen competitiewedstrijd verloren maar in het Univé stadion heeft FC Emmen de laatste vier wedstrijden niet kunnen winnen met twee nederlagen en twee gelijke spelen.
Hoewel degradatie voor FC Emmen niet echt een thema is, bestaat er nog steeds een theoretische mogelijkheid. Maar met winst op Fortuna is FC Emmen officieel zeker van klassenbehoud. Ook een nederlaag van Almere City, dat thuis BV Volendam ontvangt, geeft het zelfde resultaat.