Sterke slotfase bezorgt FC Emmen 2 een punt

Na een dik uur spelen leek het er niet op dat FC Emmen 2 in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap 2 nog een punt zou pakken. De bezoekers gingen met 0-2 aan de leiding tegen een Emmer formatie die weinig kansen creëerde. Met een sterke eindsprint slaagde de thuisploeg er echter in toch nog een gelijkspel te bewerkstelligen. Stephen Warmolts en Ben Scholte tekenden voor de 2-2.

In de eerste helft waren aan beide kant de doelrijpe kansen een zeldzaamheid. Opvallend was alleen het uitvallen van de Engelsman Easah Suliman na twintig minuten spelen. Voor hem kwam Max Boonstoppel in de plaats, een Oostenrijkse verdediger die dit seizoen in FC Emmen Onder 19 uitkomt. Stephen Warmolts verhuisde van de rechtsbackplaats naar het centrum en Boonstoppel ging de rechtervleugel bemannen.

De enige Emmer mogelijkheid viel zes minuten voor de pauze toen Stef Gronsveld in goede positie kwam maar de doelman van de Achterhoekers niet kon passeren. Op slag van rust kreeg FC Emmen bijna hulp van De Graafschap verdediger Van Doorn die net naast zijn eigen doel schoot.

Na de pauze keerden Tim Siekman en Henk Bos niet terug. Zij werden vervangen door de junioren Ben Scholte en Bas Aalderink. FC Emmen 2 had aanvankelijk geen grip op de wedstrijd en kwam vrij snel op achterstand. In eerste instantie redde doelman Peter van der Vlag een inzet van Mohamed Hamdaoui maar in de aansluitende hoekschop ging het alsnog mis. De ervaren Hamdaoui schoot nu wel raak: 0-1.

Dezelfde speler zorgde twaalf minuten later voor de 0-2 door een vrije trap vanaf twintig meter ineens in te pegelen. Peter van der Vlag zat er nog met de vingertoppen aan maar kon de treffer niet voorkomen.

Een dik kwartier voor het einde keerde het tij ten gunste van FC Emmen. Eerst was het Stephen Warmolts die uit een hoekschop de achterstand tot 1-2 verkleinde. Zeven minuten later gaf Bas Aalderink een splijtende pass op de doorgelopen Ben Scholte die keurig afwerkte voor de gelijkmaker: 2-2.

De slotfase was boeiend met twee partijen die voor de volle winst gingen, maar tevreden moesten zijn met een punt.

De slotfase was boeiend met twee partijen die voor de volle winst gingen maar tevreden moesten zijn met een punt.

FC Emmen 2 – De Graafschap 2: 2-2.
50. Hamdaoui 0-1
62. Hamdaoui 0-2
72. Warmolts 1-2
79. Scholte 2-2

Scheidsrechter: Oosting.

FC Emmen 2: Van der Vlag; Warmolts, Suliman (21. Boonstoppel), Siekman (46. Aalderink), Gronsveld, Camara Bos, De Vos, Grootenhuis, Bourdouxhe, Quispel, Bos (46. Scholte).

De Graafschap 2: Van den Dam; Hekkers, Van Doorn, Van Amerongen, Jansen, Hamdaoui, Bosma, Lieshout, Abdulahi (78. Van Nispen), Burgzorg (78. Kruisbos), Leidsman.